Wie kent deze plant? Vol knoppen en bollen met stekels zitten vol met zaadjes. De bladen zijn anders dan van de gewone trompetbloem

Weet jij het antwoord?

/2500

het lijkt wel een courgette plant. Toegevoegd na 3 uur: bij nader inzien en opmerkingen van collega goeievragers is het toch geen courgette... :-)

Pas op, het is de zeer giftige doornappel! Datura stramonium, uit de nachtschadefamilie. De eenjarige plant wordt een meter hoog. De stengel vertakt zich meermalen in tweeën en draagt in de zomermaanden grote, eironde, grof getande bladeren en witte trompetbloemen, die elk op het splitsingspunt van twee stengels zitten. Als de stengels verdord zijn zie je alleen eironde doosvruchten. Rijp springen die met vier kleppen open, en ze blijken dan dofzwarte zaden te bevatten.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/arti...

Datura of trompetplant. Uit de buurt van kinderen houden. Is zeer giftig. Als je er aan gezeten hebt dan direct handen wassen. Uitkijken met deze plant.

de gewone trompetbloem die je bedoelt heet Brugmansia. dit is een Datura. ze lijken erg op elkaar, maar de stengels van de Datura verhouten heel snel, die van de Brugmansia, die als kuipplant aangeboden wordt, pas na een jaar.

Dit is een datura ofwel Guzmannia weliswaar giftig maar erg mooi en hij ruikt heel lekker naar vanille en met ruiken krijg je geen gif binnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100