Welk ongedierte eet onze moestuinplanten op?

Zowel de basilicum, doperwten en peper planten hebben aangegeten bladeren. en nog belangrijker, wat kunnen we ertegen doen (zonder bestrijdingsmiddelen)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ziet er helemaal naar uit dat je last hebt van slakken, bijna zeker zitten ze onder de houten rand aan de binnenkant van de bakken. Slakken laten vaak een zilverachtig spoor achter. Dat glimt in de zon. Van Ecostijl is er een niet giftig slakkenmiddel. En anders wegvangen, vooral na regen zo tegen donker komen ze te voorschijn. Kopje met bier ingraven, dat lusten ze graag en kunnen er niet meer uit.

Heet zouden slakken kunnen zijn. Kijk vanavond als het donker is , met een zaklantaarn. Als het slakken zijn zie je ze danwel

Dat zijn vrijwel zeker slakken. Als het van die huisjesslakken zijn is het nog vrij eenvoudig ze handmatig te verwijderen (bijv na een regenbui lopen ze meestal vrij rond). Zijn het naaktslakken zoek je je rot want die zijn vaak kleiner en minder opvallend. Wat een beetje helpt is zo'n dikke laag van die "cacao doppen", koop je bij een tuincentrum in een enorme zak. Daar houden ze niet van als ze eroverheen moeten glijden, is te scherp. zie ook de link

Bronnen:
http://62.197.130.246/nieuws/399/cacaodoppen

Bij tuincentra verkopen ze ook 'koperband'. Ze hebben het als ringen die je om potten kunt schuiven, maar ook als tape waarmee je de randen van je bakken kunt beplakken. Let wel op: eitjes die al in de grond zitten, komen gewoon uit! Toegevoegd na 26 seconden: Dat koperband helpt dus tegen slakken, voor de duidelijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100