Welke klimplant is dit?

Ik heb deze plant over de hele lengte van mijn tuin maar die gaat helaas binnenkort weg omdat mijn buren hun tuin gaan verbouwen. Nu wil ik graag weer deze planten want ik vind hem prachtig maar dan is het wel handig te weten welke het is. Hij heeft jaren geleden een zomer gebloeit maar daarna niet meer. Hij groeit in april/mei enorm uit en is dan de hele zomer groen en in het najaar krijgt ie prachtige rood/oranje/bruin/geel en gouden kleuren! Echt schitterend. Het doet me enorm verdriet dat ik er straks niet meer van kan genieten maar ik wil toch proberen om er weer nieuwe te planten. Mocht iemand er verstand van hebben, hoelang duurt het ongeveer voordat hij weer het hele hek heeft bekleed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Van deze wilde wingerd zie je meestal maar twee soorten, die van jouw foto is de kleinbladige wingerd, de Parthenocissus quinquefolia, er is dus ook nog een grootbladige wingerd en nog wat minder bekende soorten, die ook spectaculair zijn wat herfstkleuren betreft Toegevoegd na 3 minuten: Het duurt een jaar of drie voordat hij het hek weer heeft bedekt, soms kan je op een tuincentrum, grote planten kopen, dan gaat het sneller. Toegevoegd na 5 minuten: Op de foto's de grootbladige wingerd.

Dat zal een Wingerd zijn. Zie bron. Toegevoegd na 1 minuut: Over het algemeen planten die tegen een stootje kunnen en vrij vlot groeien.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wingerd

Haal er nu een paar takken vanaf en zet die in een pot met potgrond, dan hoef je 'm niet te kopen en kun je de gewortelde stekken straks op een paar plekken neerzetten zodat je ook in de breedte snel weer begroeiing hebt. Wingerd is trouwens ijzersterk, bij mij in de tuin is de wingerd door lompe bouwers bij de grond afgezaagd in januari, en tegen mijn verwachting in weer uitgelopen en alweer 2 meter hoog. Het zal even duren voor ie weer gevelbedekkend is, maar het komt vanzelf weer goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100