Heg snoeien met een laser waterpas

Ik heb gehoord dat je buxus heggen met een laser waterpas kunt snoeien. Waar kun je zo'n laser kopen en welk merk moet ik nemen? Als er andere tips zijn om mijn heg kaarsrecht te snoeien, hoor ik die ook graag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een doe het zelf winkel zoals de Gamma,Karwei,Praxis enz......

Toevallig heeft de Aldi binnenkort een laserwaterpas op een driepoot te koop. Hij is niet duur en zal wel volstaan voor de buxus. Zie de bron.

Bronnen:
http://aldi.nl/OFFER_NL_SA/OFFER_24/OFF26.SHTML

Zo'n laserwaterpas is bij een gereedschapswinkel of bouwmarkt te koop. Bijvoorbeeld van Stanley: http://www.toolmax.nl/stanley-lasers-sp2-laserwaterpas-p-6866.html Toegevoegd na 34 minuten: Je zult weinig hebben aan een laser-waterpas omdat de rode 5 mW laser overdag buiten op een groene heg echt niet te zien is.

De laserwaterpas zal je heg niet snoeien dat zal je toch echt zelf moeten doen. Maar met een beetje gevoel voor richting en een goede scherpe heggenschaar kom je een heel eind, zeker als het een gewone buxus haag is.

Bronnen:
mezelf 17 jaar tuinman

Ze zijn vaak te koop bij de Action.

je bent verkeerd voorgelicht ,met een laserwaterpas kun je geen heg snoeien ,dat moet met een heggeschaar, eveneens an te schaffen bij de bouwmarkta

Buiten het gebruik vn genoemde waterpas, gaat deel 2 van je vraag over alternatieven: Span een draad strak langs de heg, 2 cn onder de hoogte waarop je wilt snoeien, en gebruik dat lijntje als een gids voor je heggeschaar. Bepaal de lijn aan de hand van waterpas, of meet gewoon aan begin en einde van de heg de hoogte boven de grond (Alleen in vlakke delen van nederland / belgie)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100