Zijn er meer dieren die van gedaante veranderen?

Ik zag net 2 vlinders dartelen en bedacht dat ze eerst rupsen waren geweest. Zijn er meer dieren die als het één geboren worden en doorleven als een ander dier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, bijvoorbeeld, de wesp, de kikker of langpootmug. Maar er zijn er nog veel meer. Als het woord "larve" je ter oren komt, moet er ook een belletje gaan rinkelen. De meest verschillende dieren komen uit zo'n wurmpie. Een larve (ook larf) is de eerste levensfase nadat het dier uit het ei gekomen is en dat afwijkt van het volwassen stadium waarin de voortplanting plaatsvindt. Larven komen voor bij veel vissoorten en alle amfibieën en bij zeer veel ongewervelde diergroepen. Ongewervelde dieren waarvan de meeste soorten een larvaal stadium bezitten zijn de insecten, aquatiele kreeftachtigen, rankpootkreeften, mariene (en sommige zoetwater) weekdieren, de stekelhuidigen, trematoden, borstelwormen, enzovoorts. Hier vind je de info erover, teveel om zelf op te noemen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Larve

vliegen is er nog zo een. kikkers zijn eerst visjes en dan kikkers

alle insecten hebben een vorm van gedaanteverwisseling geheel of gedeeltelijk ,evenals amfibieen en sommige vissen. zo worden scholen en andere platvissen als een normale vis geboren om vervolgens de ogen naar de zij te draaien en verder te leven als platvis .

Een salamander is eerst een dikkopje.

De Libelle maakt het wel heel bont ! Moet je echt even opzoeken !

Alle vliegende insecten zijn eerst in het water of op land levende larven. Alle amfibieën zijn eerst larve. Alle weekdieren zijn eerst larve. Heel veel schelpdieren zijn eerst larve. Sommige vissen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100