welke klimplant is winterhard, blijft groen in de winter en bloeit in de schaduw? Deze klimplant komt namelijk tegen de schaduwkant van een muur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hedra erg sterk en blijft maar groeien.Dus pas op waar je hem plant.Tegen de muur is prima maar hou hem in toom anders woekeren. Toegevoegd na 46 minuten: Bedoel dus hedera.

Klimop, ook wel hedera genoemd..

Kamperfoelie Toegevoegd na 1 uur: Kamperfoelie blijft inderdaad niet groen. Dan maar een clematis aanbevolen:

Bronnen:
http://www.clematisonline.be/index.php?cPath=27

Ik heb in mijn voortuin aan de noord- kant,alleen 's morgens wat zon tot die om het huis is gedraait, naast de voordeur een vuurdoren staan. Nu zit hij vol witte bloemetjes schermen en straks zit hij vol oranje/rode besjes tot in de winter zelfs. de vogeltjes zitten er in het najaar altijd in en peuzelen ze lekker op. Zo'n leuk gezicht altijd! Hij blijft 's winters ook groen en wordt elk jaar mooier en groter. Krijgt eigenlijk zelden mest en ik heb ook nog zandgrond, dus tegen droogte kan hij ook goed. Ik had eerst een kamperfoelie op die plek, maar die bloeit maar relatief kort en vroeg en 's winters is hij kaal. Nu heb ik een altijd groene heester staan, die al in enkele jaren van een klein plantje uitgegroeid is tot boven mijn voordeur uit. Ik leid hem er nu boven langs en iedereen zegt altijd ;" Wat heb jij een mooie vuurdoorn". Ik heb hem eigenlijk neergezet om mijn kat te beletten naar het mezenkastje te klimmen, dat er tussenin hangt om de hoek (noord-oost kant) bij het raam. Hier nestelen elk jaar weer meesjes en vanwege de besjes is het ook een geliefde verblijfplaats geworden in het najaar voor vogeltjes. Hij heeft flinke dorens en mijn kat houdt daar niet van.:P

Er bestaan ook wintergroene kamperfolies de meeste echter zijn onvoldoende winterhard, alleen de japanse kamperfoelie is goed winterhard en kan in de schaduw groeien. Zijn botanische naam is Lonicera japonica deze is groenbladig. Er is ook een erg mooie bonte soort, Lonicera japonica ´Aureoreticulata, deze soort heeft allemaal gele nerfjes, die in de herfst lila rose worden!!! De japanse kamperfoelie is de enigste soort die niet kaal van onderen is, zoals de andere soorten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100