Hoe kun je een fikse cactus het beste verplanten?

Ik heb een zogenaamde 'schoonmoedersstoel' cactus hier.
In de loop van de tijd is die ook alweer aardig gegroeid. Hoe kun je een dergelijke cactus goed verplanten zonder verwondingen? Het zijn nogal fikse naalden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik verpot grote cactussen altijd samen met een vriend of vriendin. die houdt de cactus in de houdgreep met motorhandschoenen aan, of met een dikke krant er omheen. ik doe dan het bijvullen van de aarde.

Wikkel er wat handdoeken omheen. De naalden worden daarmee niet beschadigd, zoalsook jouw handen....

-------------------------------------------------------------------------------- Verpotten cactussen Het verpotten van cactussen is vaak een hele klus, kleineren soorten gaat nog wel met handschoenen aan. Bij grotere cactussen word het moeilijker. De beste periode om te verpotten is net na de winterrustperiode, zo rond eind februari begin maart. Een eenvoudige manier is een stuk krantenpapier en deze oprollen en rond de basis van de cactus doen, de twee uiteinden van het papier dan met 1 hand stevig vasthouden. Is het een cactus met stevige en grote stekels neem dan twee stukken piepschuim van 2 tot 4 cm dik, druk deze tegen de stekels en tillen maar, als je geen piepschuim hebt helpen enkele stevige sponsen ook wel. Grote zuilcactussen kan men in een (oude)deken wikkelen en zo met de hulp van een tweede persoon verpotten. --------------------------------------------------------------------------------

Bronnen:
www.henkhallo.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100