Wat is de beste manier om rode mieren weg te krijgen uit je tuin?

We hebben een mierennest in de tuin, van rode mieren. Hoe krijg je deze het makkelijkst en snelst weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb gelezen dat ze een hekel hebben aan citroen. pers maar een paar citroenen uit boven het nest en gooi de stukken erin. kost niet veel en is millieu vriendelijk.

Er zijn wel meerdere soorten rode mieren maar de donkerrode is wel de ergste wat steken betreft. Wat je zou kunnen proberen, maak een mengsel van een deel zachte zeep, een deel water en een deel spiritus, goed schudden en over de mieren gieten. Let op het is geen gif dus alle mieren die niet nat worden blijven leven. Zeer millieuvriendelijk, behalve voor de mieren natuurlijk

Gewoon pure ammoniak in de gaten gieten. Wat ook helpt: Een schoteltje met twee delen honing op een deel gist trekt de mieren aan. Als ze daarvan eten en de nakomelingen ermee voeren verdelgen ze zichzelf en hun nageslacht.

Wat ik weet uit grootmoeders tijd. Elke dag kokend water over de mierennest gooien. Beetje liguber maar werkt wel. En deze methode is milleuvriendelijk.

niet als het de rode bosmier is is hij beschermd en mag je zeniet verdelgen,mieren zijn in een tuin uitermatig nuttig je zou blij moeten zijn dat je ze hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100