ik heb bladluis ontdekt in mijn tuin oa op de hibiscus en dalia, hoe kan ik dit bestrijden? mengsel van groene zeep en brandspiritus?

waar koop je evt groene zeep? of helpt allesreiniger of afwasmiddel even goed?
is brandspiritus hetzelfde als spiritus?
hoe vaak en hoe lang spuiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik maak altijd onderstaande 'luizenverdelger' en het werkt perfect! Een oud huismiddeltje tegen bladluizen is zeepwater-spiritus. Dit kan je zelf eenvoudig maken. Meng in een emmer 20 gram groene/ zachte zeep (geen synthetische zeep!) en 20 ml spiritus. Voeg daarbij 1 liter lauw tot warm water. Goed roeren en overgieten in een plantenspuit. Met de plantenspuit de hele plant of struik goed inspuiten, vooral de plaatsen waar de bladluizen zichtbaar zijn. Herhaal dit een aantal dagen achter elkaar voor een optimaal resultaat. Liever niet spuiten in de volle zon! Let er bij het spuiten óók op dat er geen lieveheersbeestjes op de planten zitten, want die kunnen ook niet tegen deze zeepwater-spiritus oplossing. Groene zeep kan je gewoon in de supermarkt kopen. Vaak heet het 'Driehoek groene/zachte zeep' ** Lieveheersbeestjes eten ook bladluizen. Toegevoegd na 4 minuten: -Brandspiritus is hetzelfde als spiritus. -Absoluut géén allesreiniger of afwasmiddel gebruiken (véél te agressief voor je planten). -Groene/ zachte zeep is geschikt omdat het gemaakt is op basis van natuurlijke grondstoffen.

Doe een plastiek handschoen aan en wrijf de luizen dood. Daar ze meestal op de jongere delen van plant zitten doet dit voorzichtig. De geur van de dode luizen schrikt nieuwkomers af. Ook bij rozelaars werkt dit prima.

de meest vriendelijke manieren: Lieveheersbeestjes uitzetten. Je kan in het voorjaar zakjes met larven aan de bomen hangen. wasnoten zijn ook erg goed: Middel tegen ongedierte bij planten: Besproei uw kamer- en tuinplanten met een wasnoot-aftreksel tegen bladluis en andere schadelijke insecten. (Juist voor dit doel produceert de wasnoot-boom saponine!). Uw planten lopen hiermee geen schade op en u belast uw tuin niet met chemicaliën. Let op: Wel eerst goed filteren door filtreerpapier of panty i.v.m. risico op verstopping van de sproeikop!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100