Kan je tuinkabouters gebruiken als mollenverjager?

Ik hoorde van mijn zwager dat mollen afgeschrikt worden door ze op zijn kop in de grond te duwen. klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan inderdaad wel. Niet omdat die mollen de kaboutermuts eng vinden, maar omdat die dingen vaak hol zijn en het geluid van de wind langs de holle onderkant doordringt tot in het gangenstelsel van de mollen. Overigens is een goedkopere oplossing om lege flessen (*niet* gebroken!) zo in te graven dat de wind in de flessenhalzen 'zingt'.

Absoluut. Daarom zie je ook zo vaak tuinkabouters met de puntmutsjes in de aarde staan... Maar even serieus: Je zwager heeft een goed gevoel voor humor! Denk logisch na, en je zult snel snappen dat het een mol worst zal wezen of er een puntmuts in de grond zit! Hij graaft er domweg omheen, als hij het al opmerkt.

Nog beter gaat drie kabouters naast elkaar ingraven, baardjes in de grond natuurlijk en dan het grote kabouterlied zingen, die mol hoort het lied en gaat kijken, schrikt zich een aap van die drie mannekes die ondergronds aan het kijken zijn en zonder de rest van de tuin te 'mollen' vlucht hij naar de buren. Ook mogelijk is, dat het een grap is van kabouter zwager

Bluepepper: je kunt ze ook gewoon rechtop zetten hoor.... dat is afschrikwekkend voor iedereen.... Maareh: wist jij, dat mollen blind zijn??? Toegevoegd na 53 minuten: Antwoord: nee dus!!!!

Dat kan inderdaad; tuinkabouters kunnen vreselijk uit hun bek stinken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100