Ik wil mijn stoofperenboom en de perenboom met conference peren bemesten.. maar wanneer, hoevaak en met welke mest doe ik dat het beste?

En kan ik voor beide bomen dezelfde mest gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb voor mijn tuin een universele organische mest gekozen: Culterra. Ik bemest daar de hele tuin mee, inclusief de appels en peren. Mijn peer doet het daar prima op. Je kunt de peer tussen maart en september bemesten. Ik geef in het voorjaar de peer ook altijd compost. Bij het bemesten maak ik de aarde rondom de stam van de peer een beetje los en strooi de mest er omheen. Op de zak van de Culterra staat overigens ook een gebruiksaanwijzing met hoeveelheden mest die je moet gebruiken en hoe vaak je de diverse gewassen het beste kunt bemesten en in welk jaargetijde. Op internet vond ik het volgende: "Een fruitboom kunt u het beste bemesten tussen maart en begin september met Culterra, omdat hierdoor groei en bloei worden gestimuleerd. Door een betere ontwikkeling van de wortels zullen de voedingsstoffen sneller en beter worden opgenomen waardoor u fruitboom ook meer vruchten zal dragen. Door een goede bemesting met Culterra zullen de fruitbomen ook minder vatbaar zijn voor ziektes( roest en meeldauw)"

Bronnen:
http://www.jacobsplant.nl/categorie.php?catid=33

Waarom zou je willen bemesten. Nu is je kans om werkelijk biologische peren te kweken. Als je gaat bemesten doe het dan met biologische mest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100