Hoe moet je zaadjes zaaien?

Ik heb gisteren verschillende zaadjes gekocht van kruiden. Nu staat er in de geschreven instructie dat je de zaadjes in de aarde moet drukken, maar op de bijbehorende instructiefoto zie ik de zaadjes óp de aarde liggen.

Moeten zaadjes van kruiden (oregano, tijm, bieslook, basilicum) worden aangedrukt óp de aarde of moet ik ze onder een laagje aarde stoppen?

Toegevoegd na 21 minuten:
Misschien handig oven te vermelden:

- Ik zaai de zaadjes in kleine potjes
- De potjes staan binnenshuis

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak de grond vochtig, leg de zaadjes erop en druk ze aan, zodat ze een beetje in een kuiltje liggen. Sommige zaden zijn namelijk lichtkiemers, die kiemen niet als je ze te diep onder de grond stopt. Succes en eet smakelijk!

Je doet ze onder de aarde (een dun laagje aarde er overheen strooien) anders worden ze opgegeten door de vogels.

Je kunt het zaaien boven de grond en evt licht aandrukken. Toegevoegd na 12 minuten: Als je dit binnenhuis doet in potjes

Bronnen:
http://rikennelstuin.webs.com/groentenenkr...

Op een vochtig watje leggen en zorgen dat het watje vochtig (niet doorweekt) blijft

Zaaien kan het beste bij volle maan. Houd de zaadjes ongeveer tien minuten onder de tond alvorens je ze zaait. Vervolgens stop je ze (met oprechte zuivere) liefde in de grond. Als je ze de volgende dagvoor het eerst water geeft, kun je beste een tijdje je voeten laten weken in dat water. Als je op deze manier je plantjes zaait zullen ze al jouw dna informatie opslaan. Dan weeet het plantje ook wat jij nodig hebt en zal je dit schenken. Succes!!

De stelregel is dat je zaad net zo diep moet zaaien als het zaad groot is. Dus bijv. sla mag niet met meer aarde bedekt worden dan bijv. een halve mm grond en tuinbonen mogen bijv wel een cm diep gezaaid worden. Ook aardappelen mogen wel enkele cm diep in de grond gestopt worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100