Wie weet er een mooie groenblijvende, liefst lang bloeiende struik?

Ik ben opzoek naar een pronkstuk voor de tuin.
De stuik komt op een plaats waar het de hele dag zon krijgt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mooie Hortensia. Als je er goed voor bent, krijg je een prachtige struik die heel lang bloeit. Het enige nadeel vind ik dat je zomers blijft watergeven!

een vlinderstruik (zie de bron). die blijft groen, heeft veel bloementrossen, en blijft lang bloeien. Het enige moment dat de struik kaal is, is vlak nadat je deze hebt gesnoeid, dan staat er nog maar een klein stompje van 20 cm of zo. Maar dat groeit binnen no time weer aan tot een volwaardige struik.

Bronnen:
http://www.neerlandstuin.nl/struiken/buddleja.html

Dat is best wel moeilijk, want de meeste groenblijvende heestere bloeien niet zo geweldig, tevens staan de meeste liever in wat schaduw. Wat dacht je van een Rhododendron? Is groenblijvend en bloeit prachtig. Wel moet je deze plant zorgvuldig planten, graaf een kruiwagen grond uit het plantgat en vul dit met een kruiwagen potgrond ( 2 zakken van 40 l.) Plant hier de Rododendron in en geef hem 2 x per jaar organische mest. Rhododendrons kunnen heel erg oud worden en zijn er in veel kleuren.

Boerenstruik

Een struik/heester die groenblijvend is, mooi en lang bloeit, veel zon verdraagt, nauwelijks beschutting krijgt en mooi tot zijn recht komt als solitair is nogal een uitdaging. Ed zei het al: de rhododendron kan goed, de grond moet dan dus wel geschikt worden gemaakt. Wat je misschien ook nog kunt overwegen is een drietal. In plaats van 1 pronkstuk kies je een drietal die elkaar een beetje aanvullen, die plant je dan te samen op de plaats waar anders het pronkstuk had gestaan in een rond perk. Kies dan voor 1 groenblijvende die als 'ruggengraat' fungeert en vul aan met bloeiende heesters/planten voor de gewenste bloemenpracht, en dan bij voorkeur twee verschillende bloeiperiodes kiezen. Ik heb nog drie heesters die een optie kunnen vormen als solitair: -Hebe (heel veel varianten, bijvoorbeeld andersonii Maria) Nadeel is dat hij niet heel erg vorstbestendig is. -Viburnum Tinus (Sneeuwbal). Nadeel is dat hij niet goed bestand is tegen koude wind. -Osmanthus Burkwoodii (Schijnhulst) Nadeel: wil droge voeten en staat het liefst een beetje beschut.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/tuin/56844-v...
http://tuinkalender.punt.nl/?a=2009-01
http://www.tuinkrant.com/plantengids/heest...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100