jonge duiven en kraaien?

Je ziet in deze tijd,allerlei soorten jonge vogels,maar ik heb nog nooit een jonge duif of kraai gezien,terwijl ik toch echt heel landelijk woon (foto is bij mij op oprit gemaakt),heeft iemand hier een verklaring voor ?
Houden ze zich meer op in bos ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duiven en kraaien zijn inderdaad bosvogels, waar ze hoog in de bomen hun nesten maken, de jongen blijven in het nest totdat ze gaan vliegen. Uitgevlogen jongen zijn zo groot als een volwassenen en zullen voorlopig boven in de bomen blijven, dat in tegenstelling van b.v. een jonge merel, die je veel op de grond zal aantreffen. Zo lijkt het dat er geen jongen te zien zijn van deze vogels, maar ook de aantallen zijn aanzienlijk minder dan die van b.v. merels, mezen en mussen.

Nog geen foto te zien. Kraaien en duiven zitten graag in hoge bomen, zelf woon ik landelijk en aan de rand van een bos, daar zitten volgende maand weer heel veel nesten. Ook is bekend van kraaien en kauwtjes dat ze in groepen nestelen dus veel hoge bomen bij elkaar is echt hun voorkeur. Toegevoegd na 19 minuten: Ja de foto gezien, nu een foto van waar ik woon. Toegevoegd na 20 minuten: Dit is de voorkant aan de achterkant nog meer bos.

Kraaien en duiven zijn z.g. 'nestblijvers'. Zij vertonen zich pas als ze al behoorlijk volgroeid zijn.... Nestvlieders daarintegen worden zo snel mogelijk het nest uitgebonjourd!

Jonge duiven zitten niet alleen in de bossen ;-) Op het winkelcentrum hier stikt het ervan,tot veel ergernis van de winkeliers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100