Wij hebben een eendennest met 10 eieren, maar de moedereend is dood! Wat moeten wij nu doen, de eieren weggooien of laten liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat jullie ze of moeten laten liggen of mee naar huis kunnen nemen en kijken of ze nog uit kunnen komen door ze onder een hele hete lamp te leggen, en dan proberen om voor ze te zorgen

Een broedmachine huren, of ergens heenbrengen, waar ze wél een hebben.

Bronnen:
http://dierenhandelhoogendoorn.terragate.n...

Je moet gewoon de natuur lekker z'n gang laten gaan. Vzv mij bekend staat de eend niet op uitsterven.

Volgens mij bestaan er speciale opvangcentra voor eenden. Wellicht is het een idee om daar eens naar te informeren en de eieren daar naartoe te brengen. Dan heb je de grootste kans dat ze ook echt uitkomen. Weggooien zou in ieder geval niet mijn keus zijn.

Ik vraag me af waarom je dat eendennest als bezit beschouwd. Was de moedereend tam en werkelijk in jullie bezit? Of bevindt dat eendennest zich toevallig op jullie grondgebied? Indien het laatste het geval is, laat die eieren gewoon liggen en de natuur zijn gang gaan. Maar je kan ook overwegen om contact te zoeken met de dichtsbijzijnde vogelopvang, die weten er wel raad mee.

tenzij de kuikens nu op dit moment aan het uitkomen zijn, heeft weggooien of laten liggen hetzelfde resultaat. het enige alternatief is ze in een broedmachine plaatsen, en die zal je niet 123 bij de hand hebben. vrees dat het einde verhaal is.

als de eieren al bebroed zijn geweest moet je gewoon niets doen, danzijn de kuikens die er eventueel inzitten toch al dood,laat ze liggener komt mischien wel een egel langs die zin heeft in een lekker eendenei of anders wel een ander diertje .

als de eieren al een paar dagen in de zon liggen zijn ze nu al rot kan ik je vertellen. ik zou het uitbroeden maar dat komt omdat wij dit jaren gedaan hebben met verlaten nesten ect maar ook voor plezier. wij hebben een broed machine. als je zo een ei heb opgetilt en op zijn kop heb gehouden is het ook al klaar dan zal er geen eendje uitkomen. als je geen idee heb wat je aan het doen bent als je de eieren laat uitkomen laat het nest dan maar voor wat het is. of ruim het op. (als je voor opruimen kiest wel even een ei open maken om te kijken of het niet al leefd daarbinnen) ik vind het namelijk nogal raar dat je nu eieren vind. succes

Die kuikens zullen al dood zijn. Lekker laten liggen, en de natuur z'n gang laten gaan.

ja gewoon laten liggen ! dat is weer voedsel voor de andere dieren ! die kuikens komen niet meer uit mee naar huis nemen heb wijnig zin !als er een ook valt dan heb je ook gelijk spijt van wand dat stinkt lekker

Ik zou er maar een lekker ommeletje van bakken!

de dierenambulance bellen, zij weten het beste wat ze er mee aan moeten.

Laten liggen heeft geen zin, want er komt volgens mij heus niet toevallig een eend langs (of het moet wel een heel domme zijn), die op die eieren gaat zitten broeden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100