Waarom vliegen beesten tegenramen aan?

Ze hebben toch ogen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat glas niet goed zichtbaar is. Het lijkt net lucht. Vlieg je lekker zoemend door het perfecte voorjaarszonnetje, en dan ineens: boink! Hoofdpijn:(

Als ze ogen hebben, wil dat dan zeggen dat ze die voornamelijk gebruiken om voorwerpen te herkennen? Bij de mens wel, maar bij andere dieren is dat vaak anders. Die gebruiken andere zintuigen soms i.c.m. voelsprieten of hun poten. Een raam is iets wat ze niet of nauwelijks kunnen zien en is ook niets natuurlijks. Je loopt nou eenmaal niet door de woestijn en ziet daar ineens een verdwaald raam liggen.

Van vliegen weet ik dat ze bijna blind zijn.

Bij ons fladdert er ook steeds een pimpelmeesje tegen het raam. Het vogeltje pikt dan kleine vliegjes of mugjes. Toegevoegd na 16 minuten: je hoort dan ook steeds tok tok tok, zoals jij waarschijnlijk bedoeld,

vogels kijken tijdens het vliegen meestal naar beneden op zoek naar voedsel ook letten ze niet op stilstaande objecten maar letten vooral op bewegende dingen . een molentje of iet anders voor je raam wat beweegt in de wind kan voorkomen dat vogels tegen je ruit aanvliegen.

1. Insecten ogen zijn veel slechter. 2. Bijvoorbeeld vliegen zien maar een heel klein stukje van het raam, ze zien dus niet dat het een raam is. 3. Ze weten niet dat je er niet doorheenkan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100