Hoe krijg je algenaanslag en gladheid verwijderd van een houten vlonder in de tuin

Weet jij het antwoord?

/2500

Het snelst met een hogedruk-reiniger. Als je die niet hebt, met een harde borstel en groene zeep, en dan goed naspoelen. Met cillit-bang wil het ook nog wel eens gaan.

met chloor . Het chloorwater er overgieten . Het doodt wel het leven onder de vlonder ook .

Hogedruk spuit kan wel! Algen zijn goed weg te krijgen door met een stevige bezem en wat water de vlonder te borstelen. Eventueel kan wat soda aan het water toegevoegd worden, wanneer de vlonder niet in de vijver afwatert. Ook afspuiten met een hogedrukreiniger helpt goed om de algen te verwijderen. Van de chemische middelen is Groene aanslagreiniger (ECOstyle) het minst schadelijk voor het milieu (en dus voor de vijver). Maar ook dit zou ik, net als de soda, alleen gebruiken als het water dat bij het schoonmaken gebruikt wordt niet rechtstreeks de vijver inloopt. Toegevoegd na 2 minuten: Ik dacht gelezen te hebben dat de hogedrukspuit werd afgeraden maar dat was waarschijnlijk op een andere site dan deze.

Bronnen:
http://www.appeltern.nl/nl/veelgestelde_vr...

Een hogedruk spuit zeker niet gebruiken. Een plank heeft een coatinglaag en die spuit je er zo af en dan kan je zo weer aan de gang en daarbij vergaat je vlonder ook sneller.

Maak de vlonder nat, laat het even intrekken, strooi er wat zand over en schuur de vlonder schoon met een harde bezem, hierna even naspoelen. Bijhouden met schoonmaakazijn, gaat ook je onkruid van dood.

HG, biertje in de zon, afspuiten. (schrobben bij sterke aanslag)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100