Kan kikkerdril slecht worden?

Al enkele jaren zit ik (zonder het zelf te willen) met bruine kikkers in m'n tuin. De tuin is ommuurd en bevat geen waterpartijen, maar toch hebben ze op de één of andere manier hun weg er naartoe gevonden.

Gisteren heb ik voor de eerste maal Kikkerdril ontdekt in een schaaltje met wat water in. Ik heb deze verlegt in een wat diepere schaal (-+ 10cm diep) om uitdroging door de zon te voorkomen. Maar ik heb op de zwarte bolletjes van het dril ook witte puntjes gezien.

Zou de kikkerdril - van te droog te liggen - al kapot zijn, of maken deze vlekjes deel uit van de ontwikkeling tot dikkop?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Groeten,

Peter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Peter, Leuk dat je bezorgd bent en zo goed voor de kikkertjes zorgt. Wat je ziet aan wit, zijn zeer waarschijnlijk de oogjes van de toekomstige kikkertjes. Ik heb een leuk filmpje gevonden op youtube. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.youtube.com/watch?v=Jqp5F0oiG4E&NR=1&feature=fvwp Toegevoegd na 6 minuten: Ik zal even een foto erbij doen van de kikkerdril in mijn kikkerpoeletje. Toegevoegd na 1 uur: Even een foto voor Rieneke.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=hmsEzjGCUzo...

Waarschijnlijk is het dril niet bevrucht en dus dood, als het wel goed is, zal je zwarte puntjes zien, zoals op de foto bij het andere antwoord, maar witte puntjes is niet goed, houd het zo veel mogelijk in de zon, misschien dat een deel wel bevrucht is, zoniet, dan wordt het dril na enkele dagen melkachtig troebel.

Als je dit al een paar jaar meemaakt is het dus een goed plekje voor de kikkers want die zoek jij niet uit maar zij kiezen jou tuin.Als het niet goed is komen ze niet weer dus denk dat er altijd wel wat overblijft wat goed is.Tenzij je iets hebt verandert in je tuin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100