BBQ vraagje?

Morgen (zaterdag) eindelijk weer mooi weer, dus dacht laat ik weer eens BBQen.
Nu vindt ik het aansteken altijd een probleem. Ik heb al aanmaakblokjes geprobeert en krante proppen. Laatst zelfs met een gasbrander, maar ik vindt dit toch niet zo lekker werken.
Doe ik iets verkeerd of is er gewoon iets in de handel wat dit probleem vermakkelijkt of (hopenlijk) oplost?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is dit de oplossing “Take and Grill” Houtskool voor de BBQ Heeft u ook altijd problemen met het aansteken van de BBQ. Kranten, aanmaakblokjes of een gasbrander horen tot de verledentijd. Vanaf nu is er de Take and Grill. Makkelijker kan bijna niet; Je haalt hem uit de doos, steekt hem aan in de barbecue en binnen 14 minuten zijn de kolen op temperatuur om lekker te gaan bakken! Moet je maar ff kijken of dit de iets is.. groetjes en eet smakelijk

Een bbq aansteken is een werk op zich, maar niet moeilijk. Verdeel de kolen in de bbq en leg om de 6à7 cm een aanmaakblokje tussen de kolen. Steek de blokjes aan en laat het vuur nu verder met rust. Pas als de kolen niet meer vlammen en wit gloeiend zijn, dan pas kun je het vlees erop leggen. Dus niet wapperen, geen kranten en zeker geen brandbare vloeistoffen, want dan gaat je vlees er naar smaken. Veel plezier morgen!

Zoals eerder gezegd Van wat dunne houtjes en papier een lekker vuurtje maken. Als het goed brand wat Maisolie of Olijfolie op de houtskool sprenkelen en daarna het houtskool erop en wachten tot daarop zich een mooi aslaagje heeft gevormd. Da's de voorpret waarna er van een heerlijke barbecue kan worden genoten! Gebruik geen spiritus en zeker geen aanmaakblokjes! Gebruik geen aanmaakblokjes. Ze ruiken ongezond en zijn dat hoogst waarschijnlijk ook.....

Het belangrijkste van een bbq aansteken is: begin op tijd! Meestal als je klaar bent begint hij lekker te branden. Als je de aanmaakblokjes onder de houtskool legt hoef je er weinig moeiten meer voor te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100