Is er nog hoop voor mijn olijvenboompje?

Vorige maand heb ik zo'n klein olijvenboompje gekocht. Maar de blaadjes zien er niet meer zo mooi uit als toen. Ze worden steeds donkerder. Moet ik het opgeven of is er nog hoop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland is het houden van Olijfbomen eigenlijk alleen mogelijk als je hem in een pot zet. Onze winters zijn te streng, ze kunnen daar niet tegen. Als hij nu buiten staat haal hem dan zo snel mogelijk naar binnen. Laat hem even wennen in de schuur als een soort overgang naar de kamer. Geef hem niet teveel water want daar kunnen ze niet tegen. Liever een paar keer per week een heel klein beetje dan in 1x een dikke plons. Ik hoop dat hij nog wat bij zal komen.

Bronnen:
http://getsemane.tripod.com/olijfboom/olij...

Meestal hebben ze teveel of te weinig water gekregen. Als de blaadjes krullen hebben ze teveel water. Als ze geel worden of afvallen te weinig. Als je ze nu beter verzorgt trekt dat wel weer bij. De olijfboom heeft 6 uur per dag zon nodig en moet niet dicht bij de radiator of ventilatiegaten staan. Wanneer de aarde droog aanvoelt water geven en regelmatig bemesten. Behandel de blaadjes als deze last van spint heeft (wittige pluisjes).

Bronnen:
http://www.deolijfgaard.nl/verzorging.htm
http://www.palmexpert.nl/informatie/10/oli...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100