is een pomp in de vijver goed voor het water

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is goed. het bevorderd het zuurstof gehalte en zorgt ervoor dat je minder snel alg vorming en vuil water krijgt

Niet alle tuinvijvers hebben vijverpompen nodig. Dit heeft met veel factoren te maken. Vijvers die een filter gebruiken, voeren het water door het filter door middel van een pomp. Maar ook voor een waterloopje of een fontein moet er van een pomp gebruik gemaakt worden.

een beetje beweging in het water van een vijver kan geen kwaad. het helpt in de beluchting van het water. pas de pompcapaciteit aan aan het formaat van de vijver, teveel stroming doet de plantengroei geen goed. met name lelies kunnen niet tegen te sterk stromend water.

In een goed aangelegde vijver, met voldoende echte zuurstofplanten en voldoende licht, is een vijverpomp totaal niet nodig en heeft geen enkele functie. Kijk eens in de natuur naar een goede sloot vol planten en vissen, daar zit ook geen pomp in! Een pomp kan zelf in de vijver koolzuurgas verdrijven, waardoor er op die plaats veel algen ontstaan, dat zie je ook vaak rondom watervalletjes en fonteinen.

Hangt af wat voor pomp het is.Alleen een die water pompt of ook met filters ed.En dan de vijver zelf en wat erin zit heb zelf een natuurvijver zonder pomp wel vissen en veel zuurstofplanten.Dus de vraag is een pomp in de vijver goed voor water hangt af wat voor vijver je hebt.

ik weet niet of je genoeg zuurstofplanten in de vijver heb en hangt ook af van wat voor vijver je hebt anders zou ik er geen pomp in doen de pomp vernietigt meer micro diertjes dan dat je er voordeel van zou hebben

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100