welke kruiden en bloemen kan ik op mijn kleine terras telen ? ik heb van maart tot september steeds de volle zon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Geschikte planten Geschikt voor balkon zijn o.a.: bieslook, munt (liever niet in de volle grond!), majoraan, oregano, rozemarijn, tijm, platte en krulpeterselie, basilicum (alleen in de zomer), salie, dragon, knoflookbieslook, pluksla, rucola, kleine tomatensoorten, kleine peperplanten. Als je mogelijkheden hebt een klimrek te plaatsen: grotere tomatensoorten, snackkomkommer, grote paprikasoorten, klimfruit als bijvoorbeeld kiwi.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/diversen/327...

Ik weet niet of je zomerbloeiers bedoelt of vaste planten. Als zomerbloeiers zijn geraniums(pelargoniums), petunia's, vlijtige liesjes, lobelia's dankbare klanten. Ook lavendel doet het goed in het zonnetje. Als kruiden kun je denken aan basilicum, tijm, oregano. Je kunt ook paprika's, komkommers en tomaten planten. Een fijne zonnige zomer!

Laurier is ook een gemakkelijk te kweken plant op het terras.Mooi,gezond en groenblijvend.

Alle kruiden met harde , stevige blaadjes, zijn uitermate geschikt voor in bakken te kweken. Kruiden met zacht blad, zijn meer droogte gevoelig, dus moeilijker in een bak/pot. Alle zomerbloeiende planten zijn geschikt voor het balkon, dus dat is makkelijk, wel moet je de meeste regelmatig bijmesten voor een goede bloei.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100