Wat is de goedkoopste tuinafscheiding?

Helaas heb ik geen schutting. Maar ik wil toch iets planten in mijn tuin zodat ik mijn buren niet hoef te zien. Aangezien ik niet van plan ben om hier lang te blijven, zoek ik iets dat snel hoog wordt, en het liefst zo goedkoop mogelijk. Bestaat er zoiets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bamboo wordt snel hoog en dicht, misschien is het wat??!!

Een natuurlijke afscheiding (een haag) is de goedkoopste manier van een afscheiding neerzetten. Een afscheiding van coniferen bijvoorbeeld kost je per stuk slechts enkele euro's. Het nadeel daarvan is dat het wel een aantal jaar duurt dat de coniferen haag is dichtgegroeid en dat je mooie dichte afscheiding hebt. Coniferen moet je wel onderhouden. Zo moet je ze ongeveer 2x per jaar snoeien en natuurlijk af en toe wat plantenvoeding geven voor een goede groei. Naast coniferen kan bijvoorbeeld ook een Liguster als haag neerzetten. Het grote voordeel van een natuurlijke haag is dat er talloze mogelijkheden zijn wat voor een natuurlijke haag je wilt neerzetten. Bijvoorbeeld verschillende soorten coniferen naast elkaar neerzetten voor een leuk kleurcontrast.

Bronnen:
http://huis-en-tuin.infonu.nl/doe-het-zelf...

Rieten of bamboeschermen. Kijk eens op marktplaats, soms zelfs gratis ophalen.

Ik zou een paar hoge paaltjes in de grond zetten met dwarslatten. Daar breed gaas over spannen en er efeu tegen planten. Dit klimt erg snel en hoog en voor je het weet is het hele gaas bedekt met groene blaadjes of bladeren, want ze zijn er ook met groot glanzend blad. Het voordeel is ook nog eens dat je het niet hoeft te snoeien,aan te binden en het blijft ook 's winters prachtig groen. Toegevoegd na 8 minuten: Ik heb zo'n klimop zelf in de achtertuin staan en het voordeel is dat ik er vaak merels in heb zitten, want die zijn er gek op, vooral op de besjes die erin komen. Het is zo leuk om 's avonds en heel vroeg 's morgens zo'n merel haar mooiste zang in de stilte te horen! Ze zijn nu al weer mijn wekker 's morgens en ik lig er altijd even van te genieten, het teken dat het ook nu weer voorjaar wordt!

Het hangt ervan af wat je wilt, wintergroen of niet, hoe breed mag de haag worden, hoe hoog, wat voor grond is het. Hagen als Fagus sylvatica of Liguster zijn het goedkoopst, voor 150 cm hoog ben je ongeveer €12-€15 euro per strekkende meter kwijt. Wintergroen ben je duurder uit. Coniferen zit je op ongeveer €30 per meter 150 hoog en Taxus is veel duurder. Schermen van betongaas met klimop en bloeiende klimmers kan ook, maar dan moet je toch stevige palen zetten om de boel overeind te houden. Kost ook wel wat. Overleg in ieder geval met de buren, misschien willen ze de kosten delen. Een mooie haag voegt wel waarde toe, als het een koophuis is. En je kan er zelf ook nog van genieten, zolang je daar woont.

Vlechtschermen zijn wellicht nog een optie, goedkoper dan houten schuttingdelen in ieder geval en je hoeft ze geen water te geven!

Een gat graven op de plaats van de scheiding en lkkr diep en breed maken. Zie daar maar eens over heen te komen

Ja het mag niet veel kosten en moet snel dicht zijn en hoog genoeg. Voordat je de buren niet meer kan zien, moet je denken aan minstens 1.75 m. hoog. Met een nieuw aangeplante heg, duurt dat een jaar of vier!! Je bent niet van plant er lang te blijven wonen, dus een goedkope haag is dan geen optie. Koop je Leylandii ( conifeer) van 1.5 m., dan ben je na een a twee jaar dicht. Die kan je over een paar jaar met je mee verhuizen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100