Wat is dit voor dier?

We vonden het op ons tuinpad. Overal gevraagd en gezocht maar niet gevonden. Het leefde en we hebben het tussen de struiken gezet. We zijn erg benieuwd!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de olifantsrups.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Olifantsrups

Dat is een rups

Lijkt mij een olifantrups.

Lijkt ontzettend veel op de rups die ik 4 maanden geleden zag. Heb toen ook de vraag gesteld. Het bleek de pijlstaartrups van de Groot Avondrood te zijn. Kijk maar eens naar de antwoorden die ik toen kreeg en de foto's die geplaatst zijn.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/rups.81084

Het is in ieder geval een larve, ik denk van een grotere keversoort, zoals de mestkever.

Bronnen:
http://www.noordwijknatuur.nl/web/Rubriek/...

Het juiste antwoord is al gegeven, maar omdat je in de reacties geen afbeeldingen kunt toevoegen geef ik hierbij nog wat extra informatie: Het is de olifantsrups, de opvallende rups van het Groot Avondrood, een nachtvlinder uit de familie Sphingidae. Wetenschappelijke naam: Deilephila elpenor. De rups is eerst groen en wordt later zwartbruin, de ene eerder dan de andere. De voorste segmenten lijken op een slurfje t.o.v. de segmenten daarachter, omdat ze smaller zijn. Als de rups zich bedreigd voelt, trekt hij de voorste segmenten samen en ziet men die daarachter met een paar oogvlekken voor de kop aan - zodat vijanden worden afgeschrikt. De doorn op het achterlijf is typerend voor alle soorten pijlstaartrupsen.

Bronnen:
http://members.chello.nl/~jdeboer1/olifant...

Het is idd de olifantrups, een larve die bekend staat om de schitterende vlinder die er later uit voort komt! Hij /zij is een beruchte fuchsiavreter!

Bronnen:
http://members.chello.nl/~jdeboer1/olifant...

het juiste antwoord staat er gelukkig al al dacht ik ook wel aan een rups maar dan wel een die gekruist was met een slak.leuk om te weten wat het nu echt is.

De rupsen op de foto vond ik afgelopen zomer. Dit als aanvulling van de goede antwoorden hier boven, over de rups van het Avondrood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100