Weet iemand de naam van een klein boompje dat soms in achtertuinen staat, en in de herfst vuurrode bladeren krijgt?

Ik heb (nog) geen foto, omdat ik het hier in de buurt nog niet gezien heb, maar bij ons oude huis stonden verschillende van dit soort boompjes.

En met vuurrood bedoel ik ook écht vuurrood :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je de japanse acer (esdoorn) Die ik gestuurd heb is groot, maar je hebt ze ook in het klein.

Japanse esdoorn?

Het zou de Japanse Esdoorn kunnen zijn.

Ik dacht ook aan een esdoorn, maar dan de Noorse.

Bronnen:
http://www.google.nl/imgres?imgurl=http://...

Het kan een Acer zijn, een esdoorn, zeker een Japanse - die blijven vrij lang vrij klein, en sommige soorten blijven altijd klein. Zie bijvoorbeeld deze foto: http://www.freewebs.com/belevenissen-van-een-tuinkabouter/siertuin%20-%20kleine%20boom%20acer%20palmatum.jpg Andere echte knallers in de herfst zijn de Liquidambar maar die wordt wel groot: http://www.daleysfruit.com.au/i/b/Liquidambar-Liquidambar-Styraciflua.jpg en de moeraseik, die ook groot wordt: http://www.grownative.org/images/details/DETA-115.jpg Een fluweelboom kan eruitzien als een stoplicht: rood, oranje, groen: http://homepage.mac.com/hetgroentje/iblog/files/herfst%202.jpg maar die wordt ook vrij groot. Dus ik vermoed dat het een esdoorn is. Hier vind je wat meer info over de Japanse esdoorn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Japanse_esdoorn Toegevoegd na 2 minuten: Niet alle Japanse esdoorn verkleuren rood in de herfst, dus mocht je van plan zijn zo'n boom aan te schaffen, dan is het zinvol dat nu te doen, zodat je weet wat voor herfstkleur ie heeft.

Er zijn nogal wat soorten kleine heester die momenteel vuurrood kleuren. Fothergilla. Euonymus allata. Aronia ( appelbes) En heel veel soorten acers. Ook de pruikenboom heeft nu rood blad. Zonder een foto of beschrijving van een blad, kom je hier nooit uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100