Wat zijn de voor en nadelen van een prikbord versus een whiteboard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een prikbord is gewoon veel leuker, veel gezelliger. Je kan daar ook ansichtkaarten opprikken, of stukjes uit de krant, of de tekeningen van de [klein]kinderen. Er zijn whiteboard die ook magnetisch zijn. Daarop kan je ook allerlei dingetjes met een magneetje vast zetten. Daarnaast kan je er op schrijven. Dat lijkt mij dan nog het beste alternatief.

probeer maar een punaise in een white board te prikken ;-)

Een prikbord kan je vooral gebruiken om papier aan te prikken Je kan niet op een prikbord schrijven. Op een whiteboard kan je met magneten papier opplakken en je kan er op schrijven.

Op een whiteboard kan je schrijven en weer uitwissen. Op een prikbord kan je wel schrijven, maar uitwissen is lastiger. Een prikbord is meer bedoeld om in de gang op te hangen met memo's, kranteknipsels etc. (kleinere letters). Op een whiteboard is meer voor vergaderingen of presentaties. Al is bij de laatste een powerpoint presentatie meer aan te bevelen.

bij een prikbord moet je altijd punaises en papier bij de hand hebben.Voordeel: als het niet echt belangrijk is ga je die niet zoeken. Nadeel: de niet belangrijke dingen zijn (vaak)leuker om te lezen, maar die zie je dus niet bij een whiteboard moet je oppassen dat niet iemand met de verkeerde stiften gaat schrijven, heel gedoe om dat weer schoon te krijgen: voordeel je kunt niet in gevallen punaises trappen.

Een prikbord slijt sneller. Oude prikborden zijn meer gaatjes dan nog prikbare gebieden...

prikbord is beter voor milieu; de stiften zijn ook nog eens duur. Whiteboard is gewoon handig, omdat je erop kunt schrijven, op een prikbord hang je briefjes en je kunt er niet zo goed meer op schrijven dan aangezien de ondergrond soms bobbelig is. Denk dat een krijtbord handiger, duurzamer, goedkoper en milieuvriendelijker is. Maar dat was niet het antwoord op je vraag ;-)

Zelf ben ik overgestapt tijdens mijn verhuizing van prikbord op whiteboard. Dit idd omdat prikborden gauw vergaan en snel onoverzichtelijk worden en daarentegen kan je de whiteboard makkelijk onderhouden. Wat belangrijk is staat en en je kan er snel gemakkelijk wat aan toevoegen aan lijstjes bijvoorbeeld. En ook even uit wissen als iets niet meer van toepassing is zonder dat je hoeft te krassen. En met magneten kan je idd gemakkelijk even iets eraan ophangen kaarten foto's wat dan ook. Succes voor als je er nog wat mee gaat doen!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100