Laminaat heeft electrische schok

Sinds dat we een laminaat vloer hebben krijg ik telkens een schok wanneer ik iets van ijzer of metaal aanraak. Bijvoorbeeld de deurklink, of de kraan, of de verwarming. Wat kan je hier tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer de luchtvochtigheid in huis omhoog te krijgen. Die schokken zijn het ergst als de lucht erg droog is, zoals nu met deze vorst.

schoenen en of sloffen dragen met rubberen zolen... als je op kousen loopt of een panty draagt maak je jezelf statisch..dus rubberen zolen voorkomt dit...

Ook weer een probleem van de winter. Ik woonde ooit in een gebouw met liften. Op het moment dat ik de liftknop aanraakte hoorde je het knetteren en zag je de vonken. Maar alleen in de winter. Niet prettig. Mijn oplossing was om de liftknop in te drukken met mijn autosleutel. 't Hielp wel.

Géén rubber zolen dragen, maar leer. Daar rubber niet geleidt, kan de elektriciteit niet uit je lijf, dus krijg je schokken bij het aanraken van metaal. Toegevoegd na 14 minuten: Zoals Cavia ook al aangaf, is het belangrijk de luchtvochtigheid in je huis te verhogen. Je kunt wat bakjes met water in je huis neerzetten, en verdampingsbakjes aan je cv hangen. 't Scheelt echt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100