wat zou jij doen (zie uitleg)

Je hebt laminaat gekocht en op de dag dat de winkel het voor je zou leggen bellen ze op dat er een fabrieksfout in het hout zit. Ze kunnen het dus niet leggen (je hebt al 2 weken gewacht). Dezelfde laminaat opnieuw bestellen duurt een week, of andere laminaat uitzoeken in de winkel die voorradig is(van dezelfde prijsklasse of hoger??) dan kunnen ze sneller leggen . Probleem is, ik vind alleen die ene mooi, ik wil geen andere! Nu moet ik genoodzaakt nog langer wachten, dat kan toch niet. Moet straks naar de winkel toe, wat kan ik het beste tegen ze zeggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

- Is het niet te leggen, of is het wel te leggen maar is de kleur niet ideaal? => Wij hebben 50% korting gekregen op een partij die niet aan deeisen voldeed ( Hoekjes er uit gebroken omdat een pallet gevallen was) en deze wel gelegd. Wil je echt alleen die: Korting vragen (10-20%) en wachten Wil je ook wel wat anders: De winkel betaald het verschil

Als je alleen deze ene soort wil lijkt het mij het beste om dan nog maar een weekje te wachten. Wat maakt één week uit op een heel mensenleven?

Ik zou kiezen voor het type laminaat, dat u zo mooi vindt. Houdt dus in dat u een week langer moet wachten dan gepland. Leg in de winkel uit, dat dit heel vervelend is, omdat u nu een week langer in de rommel zit. Vraag of zij een voorstel hebben, om dit ongemak een beetje te compenseren. Misschien sleept u er wel een korting uit. Winkel heeft natuurlijk ook te maken met een stukje overmacht. Zij krijgen de laminaat met fabrieksfout ook zo aangeleverd van de leverancier, maar wellicht zijn ze wel servicegericht en bieden u wat aan, om de pijn te verzachten.

Ja je hebt 2 keuzes, ander laminaat of wachten. Of je moet laminaat met een fabrieksfout willen laten leggen ook als keuze zien, dan heb je er drie. Dus wat jij gaat zeggen zal één van deze keuzes zijn. Ik zou een weekje wachten, dan heb je wel wat je graag wil. De winkel is verder iets te verwijten, die kunnen hier ook niets aan doen.

Een weekje wachten en en tegemoetkoming vragen.

Ik zou toch nog even wachten. Stel je koopt nu ergens anders laminaat wat meteen gelegd kan worden dan ben je wel blij. maar hoe denk je er over een jaar over? misschien blijf je altijd denken ik had toch liever die laminaat die ik echt mooi vond. Een vloer is niet iets wat je vaak vervangt dus ik zou gaan voor die vloer die jij echt mooi vind. dan maar 1 of 2 weken langer wachten.

Ter overweging: Wat is het voor fabrieksfout? Hoe erg is het? Is het voor jou wel of niet acceptabel (en zo ja, dan met een flinke korting natuurlijk).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100