Als ik de muren wil gaan verven en ik wil deze foto's in canvas ophangen, in welke kleur verf ik de muren dan best?

Toegevoegd na 18 uur:
dus eigenlijk als ik het goed begrijp gaan haast alle kleuren hierbij maar geen zwart of wit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kleur en kleurbeleving is altijd heel persoonlijk, maar.... Misschien een beetje afhankelijk van de grootte van de foto's, de lichtinval in de ruimte en de contrastwerking / kleur van je overige meubels / inrichting. Ook iets van : "als je een Rembrandt aan de muur hebt moet je mijn inziens géén druk bloementjesbehang kiezen", want dan trek je de aandacht weg van het schilderij, of laat dit minder tot z'n recht komen. Daarnaast, niet onbelangrijk: een kleur waar je jezelf prettig bij voelt. Een lichte grijstint kan neutraliserend werken, waardoor de foto's goed tot hun recht komen, maar de eerder genoemde room-wit zou ook een veilige combinatie kunnen zijn (mits de zwart-wit foto de kleur niet te 'geel' laat lijken). Een gedekte (bordeaux/wijn )roodtint kan misschien ook mooi zijn!? Maar houd je daar van? Tot slot: ik weet niet hoe groot de foto's zijn of de muur is, anders is het misschien een idee een bedlaken, dekbedhoes, badlaken of kledingstuk in de gedachte kleur op de betreffende muur te bevestigen, de foto's er op te hangen en te kijken of het bevalt. Scherm je blik dan wel af zodat je de omliggende muur niet ziet; dit verstoort de beoordeling.

Licht rood/roze/blauw staat denk ik wel mooi.. Probeer eens wat uit met Paint :)

Als je er echt niet uitkomt, probeer room-wit. Dat past overal bij.

Ik vind dat de foto's die jij toont het beste uit zullen komen op wit of kiezelgrijs...

Volgens mij kunnen die foto's bij elke kleur. Mooie zachte kleuren, maar ook knalkleuren zoals cyclaamroze, donkerpaars, petrol. Zelfs op een zwarte of antracietgrijze muur zullen ze mooi uitkomen.

als je de schilderijen eruit wilt laten springen dan gebruik je een lichte kleur. wil je de schilderijen laten opgaan in de muur dan kun je een donker kleur gebruiken. roomwit wat eerder is genoemd is inderdaad een veilige kleur. alleen de bloemen zijn al wit. dus die gaat op in de muren. ik zou voor geel gaan dat vind ik mooi bij zwart en wit. maar ja dat is persoonlijk. Toegevoegd na 1 minuut: je kunt met windows paint de schilderijen (je hebt ze al in foto's) op een achtergrond plakken. en met het verf potje je zogenaamde muur inkleuren. dan zie je het meteen voor je.

Als je van kleur houdt, dan een felle kleur zoals rood, fucsia roze of turqoise. Hou je van naturel, dan kun je het beter rustig houden met antraciet, zandkleur of olijfgroen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100