Wat kan ik het beste achter de bank in de woonkamer plaatsen? Ik wil de ruimte tussen tv en bank verkleinen, maar wil geen loze ruimte erachter.

De woonkamer is best groot, en als de bank tegen de muur aan staat, staat hij best ver van de tv af en is de ondertiteling wat moeilijk te lezen.
Nu wil ik graag de bank wat verder naar voren zetten, en dan iets tussen de bank en de muur zetten, zodat ik daar geen loze ruimte heb.
(Grotere tv zou ook een optie zijn, maar dat kan nu even niet).

Wat zou leuk zijn om erachter te zetten? Een boekenkast vind ik zonde, dan kun je maar de helft van de kast gebruiken en zie je het behang niet meer goed (op die muur zit net het mooiste behang).
Iets van een tafeltje of zo? Heeft iemand een voorbeeld?
Niet al te duur, ik wil ook best zelf iets maken. Max 200-300 euro of zo.

Toegevoegd na 15 minuten:
Het gaat trouwens om een afstand van 50-100 cm (kan het nu niet opmeten).

Toegevoegd na 4 uur:
Ik heb geen katten, dus daar hoef ik niks voor te bouwen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een grote plant

Een of twee brede planken aan de muur vastmaken waarop je wat prulletjes kunt zetten. Een grote lamp, bijvoorbeeld met een gebogen buis die over de bank heengaat Een dekenkist, die je als je veel gasten hebt ook bij kunt schuiven als extra zitplaatsen.

* Een beeld / sculptuur, wel even op een tafeltje of kast zetten zodat het helemaal boven de bank uit steekt. * Een aquarium * Een kattenspeeltuin * Grote planten

@Eerste waar ik aan denk is een WALHALLA maken voor je huisdieren / katten \ oplopend in hoogte plankjes (soort trap idee) met mandjes is ideaal. Katten hebben dit nodig en vaak mist dit in het gemiddelde huis. @Ook kun je aan een AQUARIUM denken een lang tegen de muur aan met verlichting uiteraard, heb je ook geen donkere hoek. Geeft vooral 's avonds een mooi effect. @>>> wat veel mensen niet meer hebben is een BUREAU . Dit kun je creëren door achter de bank een lange tafel te plaatsen met van alles, zoals je papieren administratie, jawel dat heeft ieder mens toch ... en eventueel je laptop , maar ook een desk-top (als reserve) kan daar makkelijk staan. Als je onder het bureau blad nog een stevige plank maakt, heb je daarvoor wel ruimte (zie je 'm ook niet) en alle ordners/ mappen kunnen daar natuurlijk hun plek vinden. Op de overgebleven ruimte is plek voor dvd's en cd's , ook uit het zicht. Als het er een beetje 'ongezellig' uit ziet, zet een paar planten neer, fleurt de zaak meteen van op. Groen doet wonderen. @Weet niet of je GROENE VINGERS hebt? In dat geval is een plantentafel aan te bevelen. Lang geleden had ik een huis met de woonkamer met noorderlicht: ideaal voor mijn plantentafel. Ik heb toen een oude houten eettafel gebruikt (een stuk van de poten afgezaagd) en voilá een perfecte 'groene' plantentafel. Jij hebt niet de ruimte voor die breedte, maar kunt wel een eettafel op maat laten zagen, is niet zo'n grote klus. Eigenlijk teveel ideeën , je zou het ook nog kunnen combineren : half bureau / half plantentafel en als het een hele grote kamer is (oud huis!) dan kun je er nog een aquarium tussen plannen ook ;-) Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100