hoe krijg je een vloerkleed weer strak na het wassen?

ik heb mijn vloerkleed gewassen en op gehangen. maar nu zitten er bulten in het kleed als ik m op de vloer leg. die vouwen gaan er tot nu toe niet uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Weer nat (vochtig) maken ,en dan op z,n plaats leggen. Strak trekken en op de punten van het kleed een meubelstuk zetten.

Soms komt het na een tijd vanzelf goed... Wat eventueel helpt is het vloerkleed kletsnat maken en dan zo laten drogen (ophangen aan de punten, niet over een draad hangen want dan heb je een vouw in het midden). Door de zwaarte van het water onderaan gaat het vloerkleed dan soms zichzelf glad trekken. Zoals hoger beschreven kan je voor de krullende punten dan eventueel een meubelstuk of zwaar voorwerp gebruiken, bv. de punten andersom naar binnen krullen en er dan iets zwaars opzetten gedurende een tijdje. Of, als het kan, het hele vloerkleed andersom leggen. Hoe dan ook voortaan minimaal zwieren, beter kletsnat ophangen zoals hierboven beschreven. Toegevoegd na 1 minuut: je geeft nu wel geen precieze beschrijving van het vloerkleed. als het met wol is, kan het zijn dat je het te warm of zo gewassen hebt en dan helpt er niet meer veel om het terug glad te krijgen. met katoen of synthetisch zal het wellicht wel lukken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100