Een luxaflex kun je naar beneden en naar boven openen, wat is effectief het verschil?

Je kunt de jaloezieën van een luxaflex op twee manieren openen, met de jaloezieën schuin naar beneden (vanuit jezelf gezien) of naar schuin naar boven. Zit er verschil in het effect van naar buiten en naar binnen kijken hierbij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ze omhoog zet (vanuit jezelf, binnen staand bezien): - krijg je meer zonlicht binnen - heb je uitkijk omhoog en niet omlaag - heb je inkijk als je raam erg laag ligt t.o.v. mensen buiten Als je ze omlaag zet is dit allemaal omgekeerd. Zie afbeelding

Het allergrootste verschil is het aantal koorden, immers een dubbel set, de gewone voor het op- en neer en de andere twee om het bovendeel te laten zakken. Ik heb ze en word er gek van. Er hangen overal draden af en die moet je creatief oprollen anders struikel je er over en nog erger: het is heel moeilijk ze horizontaal te krijgen. Het aardige is dat je het gordijn tot op ooghoogtekunt laten zakken zodat er geen inkijk is, of op elke andere hoogte. Maar je ziet de draden van de ophanging toch. Nog een verschilk: de financiën, het is een prijzig systeem.Zelf verlang ik terug naar mijn rolgordijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100