Hoe ktijg ik een doornatte stoel het snelste droog?

Heb net twee prachtig mooie stoelen weggesleept bij de container.
Daar zat ik net om verlegen! :)
De zittingen (van stof) zijn echter door- en doornat.
Wat is de beste manier om ze snel te drogen, voordat er een champignonkwekerij ontstaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een föhn of ventilator krijg je alleen de buitenkant droog, of je moet héééééééél lang doorgaan. De beste manier om de stoelzitting ook van binnen snel droog te krijgen is deze in zijn geheel matig te verwarmen. Hierdoor wordt de dampspanning (sorry voor de technische term) verhoogd en "perst" het vocht zichzelf in de vorm van waterdamp naar buiten. Extra ventilatie is dan niet eens nodig. Voor of op een verwarmingsradiator leggen is ideaal. Je boft dat het nu toevallig toch al weer is om de CV aan te zetten ;-) . De verwarming hoeft niet eens echt heet te staan, liever zelfs niet te warm, want ik weet niet wat voor materiaal de vulling is. Als het echt bijna druipend nat is, kun je het ergste er van tevoren alvast uit krijgen door handdoeken op de zitting te leggen en het water er uit te drukken met je handen.

Het hangt er vooral af, van wat er onder die stof zit. Als jij de stoelen binnen zet, kun je met de fohn een stuk stof snel droogblazen. Als de zon zou schijnen, zou je ze buiten in de zon kunnen zetten: zon en wind zijn de beste drogers. Maar dat is de buitenkant. Wat zit er onder? Kun je een stukje stof lostornen? Dat moderne "schuimplastic" droogt ook nog wel redelijk, maar als het van die ouderwetse meubelvulling is, dan wordt het lastiger.

Ventilator, bewegende lucht. Niet met een föhn, dat kan veel te heet worden en duurt te kort - dat droogt alleen de buitenkant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100