Hoe noem je een soort binnenshuis balkon?

Ik vroeg me af hoe je het volgende noemt: bijvoorbeeld in een hal loopt een trap naar boven naar de eerste verdieping. Die eerste verdieping bevindt zich dan als het ware nog boven de hal. Hoe noem je zo'n situatie? Ik geloof dat er een Franse term voor bestaat

Toegevoegd na 2 minuten:
Het toevoegen van een afbeelding lukt me niet, dus zie hier een voorbeeld:
http://1.bp.blogspot.com/_aI96fxwQXjQ/TO1df12KKSI/AAAAAAAAd6U/LUdG9843tlw/s1600/PB240045.JPG

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een inpandig balkon (dus met uitzicht naar buiten) wordt een loggia genoemd, maar wat op jouw foto staat (met "uitzicht" naar "binnen") is een vide.

Dat is een vide. Van wiki: Een vide (Frans: leegte) in een gebouw is een open ruimte die over twee of meer verdiepingen doorgaat. Een vide ontstaat als een deel van een verdiepingsvloer wordt weggelaten waardoor uitzicht op een lagere verdieping ontstaat.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vide_(ruimte)

ik denk dat je een vide bedoelt

Vide , entresol , overloop .

Wat je beschrijft is een vide inderdaad. Je hebt ook wel eens in appartementencomplexen een overdekt balkon al dan niet met raam ervoor, dat noemt men een loggia.

is het niet een balustrade

Vermoedelijk zoek je het Franse woord entresol. In het Nederlands wordt het een tussenverdieping genoemd. Een zelfdragende constructie tussen twee etagevloeren in een hoge ruimte, toegepast om extra vloeroppervlakte te creëren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100