wat is een zweefdeurkast?

ik wil mijn kamer een nieuwe look geven en als ik naar kasten kijk, zie ik vaak staan: zweefdeurkast. misschien is het een domme vraag, maar wat is dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een schuifdeurkast ofwel een zweefdeurkast is een kast die relatief veel ruimte geeft in kleinere ruimten. Doordat de kast deuren heeft die heen en weer schuiven kunt u altijd optimaal voor uw kast langs blijven lopen terwijl uw kledingkastdeur open staat. Een schuifdeurkast is verder behoorlijk stofvrij omdat de deuren in de kast geplaatst zijn en hierdoor weinig naden zijn waar stof naar binnen kan komen. Verder zijn schuifdeurkasten er in wat verschillende uitvoeringen. Veel (maatwerk) schuifdeurkasten, rollen op wieltjes in hun onderrails. Het nadeel hiervan is dat stof en rommeltjes zich vrij makkelijk ophopen in deze rails. Hierdoor kan het voorkomen dat de deuren met de jaren problemen kunnen krijgen. Schuifdeurkasten ofwel zweefdeurkasten hebben niet langer dit probleem doordat de deuren in de bovenrails hangen. Hierin kan zich geen stof ophopen en u zal hier dan ook langer probleemloos plezier aan beleven. Een bijkomend voordeel aan deuren die in de bovenrails hangen is dat deze deuren mooier en soepelere voor de kast langs schuiven.

Ik heb er net een paar afbeeldingen van gezien. Is dat niet gewoon een soort schuifdeur, maar dan enkel vanboven vastgemaakt? Ik heb er nog nooit in het echt gezien en ik denk dat als je het in het echt ziet, je het wel zal doorhebben. Als ik zo zie zijn dat vaak gewoon panelen die voor de kast hangen, dus het voordel is da je geen deuren moeten openzwaaien maar het nadeel is dat je steeds moet schuiven om in het ander deel van de kast te kunnen. Als je dus graag een volledig overzicht hebt op de kleren is dat dus niet direct het beste systeem. Maar het zal wel zijn voordelen hebben (bij gewone schuifdeuren van kasten heb ik al geregeld problemen gehad met dingen die in de rails raken, of van die litsen van boekentassen).

Zoals de anderen al schreven spaar je met deze kasten heel wat ruimte uit. Geen klapdeuren meer die nooit waterpas staan en waar je je altijd aan gaat ergeren. Je schuift gewoon de deur opzij en je kunt overal bij. Zelf heb ik onlangs 3 van deze kasten gekocht en ze zijn zelfs vrij gemakkelijk om in elkaar te zetten. Het enige waar je wat moeite mee zou kunnen krijgen is om uiteindelijk de deur op de juiste manier in de rails te krijgen. De bovenste rail valt nog wel mee, maar de onderste rail (die de deuren soepel moet geleiden) kan nog wel eens tegen vallen. Maar uiteindelijk lukt het best. Ik zweer erbij en wil nooit meer wat anders. Zorg er wel voor dat als je zo'n kast koopt dat hij stevig is en van goeie kwaliteit. Persoonlijk vind ik de kwaliteit in Duitsland (en ook de prijs) veel beter als in Nederland. Zelf heb ik ze in Gronau gekocht, net over de grens (ca. 7 km) bij Enschede.

Bronnen:
http://www.roller.de/schlafzimmer/kleiders...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100