wat te doen met de touwtjes van een duette rolgordijn?

Wij hebben een duette rolgordijn(http://www.luxaflex.nl/zonwering/binnenzonwering/duette-shades/) gekocht alleen zitten er aan beide kanten lange touwtjes.

Heeft iemand tips hoe deze netjes weggewerkt kunnen worden zodat ze toch te gebruiken zijn. Nu ligt er een heel stuk touw op de vensterbank als de gordijnen naar boven zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb aan de raamlijsten opzij twee kikkers gezet, een centimeter of 45 boven elkaar. Dan kan je het snoer over die beide kikkers doen ( eerst beneden, dan omhoog over de bovenste, weer naar beneden enz.) en niet op een kluwen op eentje proppen. Er is ook een wikkel in de handel die Babydream heet, online te bestellen. Zelf heb ik dat niet gedaan omdat de prijs ervan niet bekend wordt gemaakt op de site en ik dat dus wat riskant vind. Maar mijn uitvinding van de twee kikkers ( dus van die metalen of plastic haspels die je ook op vlaggenmasten gebruikt voor het touw) kan ik je aanraden. Het mooiste zijn plastic kikkers met twee vrij platte verhogingen erop die je net als een plakhaakje kun op plakken. Maar met de ouderwetse metalen kan het natuurlijk ook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100