Kan ik aardbeien binnen laten groeien, en is de plant dat het hele jaar door productief?

De plant zou op een lichte plek komen, met 1 a 2 uur ochtendzon. Kan de plant het hele jaar door groeien en bloeien en vruchten geven? En kan dat ook binnen? Stel dat ik hem in een kas zou hebben waar het netjes 20 graden blijft, bloeiten groeit hij dan door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn aardbeien ,de gewone soorten ,die maar een keer per jaar in het voorjaar vruchten geven, ook in de kas. Er zijn soorten die vanaf het voorjaar, tot aan het najaar vruchten geven, ( doorbloeiers ) in de kas wat weken langer. Er zijn soorten die aan de oude plant en aan de nieuwe uitlopers het zelfde jaar vruchten geven, vanaf het voorjaar tot ver in november, in de kas langer. Alle soorten moeten een rustperioden hebben waarin het kouder is en de plant niet groeit. Ook in een kas. Door de planten een temperatuurs behandeling te geven, dus een kunstmatige rustperiode, kan de kweker deze planten alle tijden van het jaar weer laten groeien en vrucht geven, dus ook in de winter in een kas. Planten die in huis staan hebben te weinig licht. In een kas hebben ze licht van alle kanten maar vooral van boven, dat missen ze in huis, dus dat gaat niet.

Je kunt een aarbeienplant wel binnen houden, ze zijn in zekere zin zelffertiel, maar het beste resultaat krijg je door kruisbestuiving en daar heb toch bijen voor nodig. In de gemiddelde fruitkas zul je dan ook altijd een bijenkas tegenkomen. Daarom zou ik er niet voor kiezen, bij een fruitteler in de kas krijgt het plantje heel veel licht, van alle kanten en wordt er iedere dag water (met voedingsstoffen) gegeven. Toegevoegd na 3 minuten: Het hele jaar door productief is hij ook niet. Aardbeien zijn seizoensvruchten de van nature voorkomen in de maanden in mei, juni en juli en dan had je vaak omstreeks september nog de herfstaardbei, maar dat was afhankelijk van het ras. Fruitelers produceren nu aardbeien vanaf medio april tot de kerst, maar dat is heel hard werken en nooit bij een en dezelfde plant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100