Als ik op mijn werk 1 plantje op mijn buro heb gezet (lepelplant) zal dit effect hebben op de lucht kwaliteit ? Of heb ik er dan meer nodig ?

We zitten in een redelijk ruime kamer met 10 man, nou weet ik dat 1 plant niet genoeg is om de hele ruimte van frisse lucht te voorzien, maar, is het wel genoeg om mij alleen ervan te voorzien of heb ik dan meer plantjes nodig op mijn buro ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enige effect dat een plant, buiten de 'sfeer' heeft is dat hij CO2 opneemt, en zuurstof af geeft. Sommige planten verspreiden ook een aangename geur. Een plant neemt de CO2 via de bladeren op. De C (koolstof) gebruikt hij/zij voor de groei. De O2 (zuurstof) geeft hij weer af. Groei = nieuwe blaadjes / wortels + vervangen oude blaadjes e.d.. Die oude blaadjes verteren weer en geven daarmee 'CO2' af. Dus netto is alleen de groei van je plantje 'winst' voor jouw luchtkwaliteit. Stel je even voor hoeveel jouw lepelplantje groeit op een dag. Hoeveel 'C' die dus op neemt. Dan heb je ook een idee hoeveel 'O2' die af geeft. Stel je dan even voor hoeveel CO2 er in je kamer zit en hoeveel CO2 die 10 mensen produceren in de 8 uur dat ze er zijn. Warmbloedig dus inefficiënt. Alle koolstof (C) uit die broodjes kroketten wordt omgezet in CO2. Nu hebt je een beeld van hoe lang jouw plantje moet groeien om al die CO2 op te eten, of hoeveel plantjes je nodig hebt om dat in één dag te doen. Mijn suggestie... zet een raampje open..... n.b. Ik heb heeeel veeel planten rond mijn bureau staan. Die markeren 'mijn' werkplek en ik vind het fijn om ze bij me te hebben enzo. Echter 5 zwetende mannen (w.o. ondergetekende) zijn onmogelijk te compenseren met minder dan een klein oerwoud.

Je zult heel veel planten nodig hebben voor merkbaar effect. Kortom, reken niet op enige luchtverbetering met je ene plantje. Toch heeft een plant invloed op de mens, mensen voelen zich prettiger met plantaardig groen om zich heen. Zet dus rustig nog twee kleine plantjes ( als ze zon krijgen tenminste) op je bureau en geniet. Maar die extra frisse lucht, niets zo goed als een wandelingetje tussen de middag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100