Hoe krijg ik een gesmolten kaars ui een lang glas?

Kaarsen

Weet jij het antwoord?

/2500

Opwarmen. Bijvoorbeeld het glas een tijdje in een laag warm water laten staan. Hopelijk kun je dan het belangrijkste gedeelte eruit trekken met een vorm of iets dergelijks. De rest was je eruit met heet water.

Glas in warm water leggen en dan voorzichtig met een voorwerp tussen de kaarsvet en het glas wiebelen zodat het los gaat zitten, probeer zo veel mogelijk er uit te halen zodat je de rest er makkelijk uit kan wassen veel succes

Neem een mes in de lengte van je glas,verwarm het mes in een gas vlam. Dan snij je zo de kaars eruit. Succes.

Als het een klomp kaarsvet is: Heet water nemen. Zo heet als je afwaswater maken kan. Glas er in houden (niet neerzetten). Het kaarsvet smelt dan als eerste langs het glas (ook de bodem als je het niet neergezet hebt). Is het vet overal langs het glas gesmolten ? Dan snel het glas uit het water halen en meteen omkeren boven de vuilnisbak. Als het kleine losse restjes zijn: Heet water nemen. Zo heet als je afwaswater maken kan. Glas er in houden (niet neerzetten). De resten kaarsvet smelten nu en zakken naar de bodem van het glas. Doe een prop keukenpapier er in en veeg de (warme) kaarsvet op. Prop in de vuilnisbak. Zo nodig herhalen tot alle kaarsvet er uit is.

Het makkelijkste is het glas op zijn kop zetten en dan vanaf de bodem gelijkmatig verwarmen met een föhn, het kaarsvet zal dan loslaten van het glas en in een blok er uit komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100