Hoe hoog is een standaart (slaap)kamer?

Wij gaan morgen voor een kast kijken. wij hebben nu een hele hoge kamer (260 cm), maar we willen een kast die je weer mee kan nemen naar je volgende huisje, dus we vroegen ons af wat is de hoogte van een standaart slaapkamer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat verschilt heel erg, het ligt voornamelijk aan de leeftijd van het huis, bij oudere huizen zijn de kamers vaak rond de 2,10 - 2,30m, in nieuwe huizen is de eis geloof ik al 2,50m Maar als je tegenwoordig die 2,30m aan houd dan moet dat wel lukken als je naar een even oud huis zou gaan of nieuwer

Gemiddeld is een slaapkamer 2.40 hoog.

Bij Ikea gaan de kasten tot 236 hoog en die kun je op de grond in elkaar zetten en schuin omhoog zetten tot een hoogte van 244. De meeste slaapkamers vanaf 1960 voldoen daar minstens aan, ik heb ze nog niet meegemaakt met lager dan 245 (doorzonwoning, flatwoning en vinexwoning). Mijn advies: ga niet hoger dan 236 en zaag een mooie plank die je klemt tussen kast en plafond, dat hebben wij ook met die 9 cm en dat staat erg netjes en je krijgt er geen stof op wat er steeds afwaait als je de deur opent. Toegevoegd na 2 minuten: Oja, als je een woning van 240 treft dan kun je die kast nog wel verticaal in elkaar zetten. Let daar op als je dus een kast koopt van 236 hoog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100