Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn roos plantje weer roosjes krijgt?

Een tijd geleden een plantje gekocht met kleine roosjes, uiteindelijk zijn die uitgebloeit, het plantje staat in een potje, en leeft nog steeds, maar de roosjes komen er niet aan. hoe kan ik er voor zorgen dat die er wel weer aan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zet de roos in een emmergrote pot, in goede potgrond. Knip de roos tot de helft terug, zet hem buiten in de zon en verzorg hem wanneer nodig. Gaat hij weer bloeien, dan gaan bijmesten, liefst met vloeibare mest, organisch of kunstmest.

je hebt roosjes die doorbloeien, maar ook die eenmalig bloeien, of die na een stop een tweede keer bloeien. je kan niet meer doen dat het het roosje naar de zin maken. verpotten in een grotere pot, met verse aarde, scheelt al een jas. na zes weken regelmatig voeding gaan geven, en verder zorgen voor een goede plek. wel licht, geen volle zon de hele dag.

In aanvulling op de vorige: Je moet de uitgebloeide rozen eruit knippen.

Deze roosjes zijn voorgetrokken in de kas,dus eigenlijk geen natuurlijke bloeiwijzen.En roosjes horen ook niet in de woonkamer. Het is een schattig plantje,en als je hem nu buiten zet,en dan volgend jaar maart terug snoeit,dan heb je een mooie buiten roos. suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100