hoe verf je een muur waar spagtelputz op zit?

heb dus een muur met spagtelputz die een ander kleurtje moet krijgen. nou heb ik het al geprobeerd met een kwast en roller maar je krijgt het niet goed geverfd, je blijft witte puntjes zien. hoe en met wat kan je het het beste verven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een roller zoals deze:(structuurroller) http://www.manshanden.nl/images/verfrollers/Structuurroller.gif

Ik neem aan dat u gaat schilderen met latex verf. Eerst ontvetten en dat kan u best doen met St-Marc. Als die laag nog glanst kan u die licht aanschuren met water + schuurpapier, korrel 300, nadien terug spoelen met water. Als u oude en felle kleuren wilt overschilderen doet u dat best met een grijze kleur als primer. Dan pas de eindlaag aanbrengen, succes verzekerd.

Een intensieve klus, maar.... de verf kris, kras opzetten met een vachtroller met lange haren / een langharige vacht en vervolgens -per deel- verticaal doorrollen. Voor het besnijwerk (randjes en kantjes) maak je met een kwast een ronddraaiende en tamponerende beweging. Zorg dat je kort op je werk staat en gebruik voldoende materiaal / verf, dan zie je het best of je de dieptes dekt. Verdun de verf eventueel met 10 á 15% water, dat werkt makkelijker en de dieptes dekken beter. Alternatief is een verfspuit (met lans), maar dit vraagt enige handigheid én daarbij moet je de omgeving goed afplakken / afdekken.

Ja ,spagtelputz is erg grof,dat lukt nooit in 1x met muurverf, ik zou het eerst voorstrijken(dus iets verdunt aanbrengen)drogen en dan nog een x verven,en ja is het dan nog niet gedekt? helaas nog een x Suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100