Waarom gaan mensen op tweede paasdag naar meubelboulevards?

Ik lees net dat het dit jaar weer topdrukte was. De meubelzaken zijn ook gewoon op andere dagen open, als het een stuk rustiger is. Waarom gaan zoveel mensen dan toch op tweede paasdag? Is alles dan goedkoper?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan ik nog iets zinvols aan al deze antwoorden toevoegen? Wie weet... Als de lente begint, krijgen Nederlanders massaal de neiging om allerlei activiteiten te gaan ondernemen. En na een lange winter "binnen zitten" willen ze eigenlijk maar één ding: naar buiten; eropuit dus! Bovendien gaat het begin van het nieuwe seizoen gepaard met een flinke voorjaarsschoonmaak. En tijdens zo'n schoonmaak ontdek je vaak dat de stoel, de bank of het kastje eigenlijk ook wel aan vervanging toe is... Meubelwinkels hebben dankbaar gebruik gemaakt van de trend om, na twee dagen "binnen zitten", naar buiten te willen. Ze openen hun deuren op Tweede Paasdag, organiseren vaak iets feestelijks en geven fikse kortingen. Overigens is het helemaal niet vanzelfsprekend dat we tijdens de Paasdagen massaal naar meubelboulevards gaan: vorig jaar was het met Pasen heerlijk weer (ca. 25 graden) en ging men vooral naar pretparken, strandtenten en dierentuinen. Die deden dit jaar veel minder goede zaken.

Bronnen:
http://www.nrc.nl/nieuws/2012/04/09/op-twe...
http://www.rtl.nl/components/actueel/editi...

Om naar meubelen te kijken.

Omdat iedereen vrij is op tweede Paasdag, maar we dit niet zo'n speciale feestdag vinden en dus niks anders speciaals hebben gepland (zoals bijvoorbeeld met Kerst). De meesten hebben echter geen zin om de hele dag thuis te zitten dus gaan ze naar zowat het enige dat open is op deze dag: meubelboulevards.

Veel mensen zijn de echte betekenis van Pasen ondertussen vergeten. Zij zien het als een vrije dag. Om wat leuks te doen met het gezin, gaan zij vaak naar meubelboulevards. Het begint ondertussen zelfs bijna traditie te worden.

Veel mensen hebben geen zin om de hele paasdag thuis te zitten want het is overigens ook geen mooi weer. Als de meeste mensen vrij zijn en er zijn maar weinig winkelcentra e.d. open behalve de woningboulevards dan gaan de mensen daarnaartoe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100