verdwijnen gloeilampjes van 25 watt ook?

de gloeilamp wordt afgeschaft, een paar sterktes zijn al van de markt gehaald.
wij hebben een armateur waarin kleine lampjes van 25 watt passen, ze hebben een kleine fitting en zijn cilindervormig. blijven die gemaakt worden? alternatieven zijn er volgens mij niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uiteindelijk zullen ze allemaal verdwijnen, Maar mijn ervaring is wel ,nu al, dat er ook voor werkelijk alle soorten fittingen en toepassingen lampjes komen, en vaak al VOOR het oude model uit de schappen verdwijnt. Zo heb ik al in heel wat armaturen waar vijf of tien jaar geleden nog geen spaarlamp voor was, inmiddels spaar of ledlampen, die vaak zelfs netjes binnen het kapje passen. Maar ja, aan het eind van de rekening zullen er altijd een paar types lampen / armaturen blijven die we dan als 'verouderd' moeten gaan beschouwen, en niet meer (normaal) bruikbaar zullen zijn. Ombouwen of vervangen zal dan het alternatief zijn. Eén van de laatste lampjes waarvan ik vermoed dat ze zullen verdwijnen is het naaimachinelampje, (precies het type dat jij beschrijft volgens mij) , vaak ook met zo'n bajonetfitting. Daar is de ruimte ZO beperkt, dat daar heel lang geen (spaarlamp-)oplossing voor is gekomen, maar binnen afzienbare tijd verwacht ik voor die toepassing ledlampjes. Volgens de meest recente informatie die ik kon vinden overigens, verdwijnen bijzondere lampjes waarvoor nog geen alternatief is (zoals deze) niet uit het assortiment. Ik zou me dus nog even geen zorgen maken - en anders kun je altijd nog een voorraadje inslaan ; lampen bederven niet.

Bronnen:
http://www.hubokoudekerke.nl/index.php?opt...

In principe worden alle gloeilampen afgeschaft. Maar sommige winkels zijn slim en blijven ze verkopen, als 'warmtelamp' ;-) Je kunt een voorraadje aanleggen, of in een lampenwinkel eens vragen of er alternatieven zijn voor jullie armatuur - spaarlampen heb je in veel soorten en maten (en tegenwoordig ook in diverse tinten, niet meer alleen dat TL-achtige licht).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100