Wat is het beste alternatief voor een logeerbed?

Ik ben klein behuisd en heb geen logeerbed. Ook de bank is geen optie.
Ik wil graag iets paraat hebben voor het geval iemand blijft logeren. Dit gebeurt niet vaak dus het liefst heb ik iets wat niet teveel plek inneemt, maar wel redelijk comfortabel is voor maximaal een week slapen.

Antwoord uit eigen ervaringen meer dan welkom.
(n.b.: als ik google op bijv campingbed, vind ik vnl (reis-)babybedjes)

Toegevoegd na 6 minuten:
Aanvulling: ik begrijp dat een luchtbed HET alternatief is dat ik zoek. Maar ook weet ik dat mensen met slechte ruggen erg beroerd liggen op een luchtbed. Ik dacht aan een stretcher en dan daarop een dus matrasje, maar dat lijkt niet te bestaan - kan het in ieder geval niet vinden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn HEEL goede opblaasmatrassen, met ingebouwde pomp. Deze dingen blazen zichzelf in een minuut of 5 op en hebben een stoffen buitenkant. Toegevoegd na 49 seconden: Wij hebben bv er een van intex± http://www.luchtmatrassen.be/intex-luchtbed Toegevoegd na 7 minuten: In een camping wereld kan je vast een stretcher vinden. Maar een luchtmatras is geen luchtbed. Die dingen zijn niet te vergelijken.

Een airobed slaapt fantastisch

ik zou gaan voor een opblaasbed. zolang je oude moedertje niet komt slapen, is dat ruim afdoende. ongevuld neemt het amper plaats in. Toegevoegd na 11 minuten: nav je toevoeging: google eens op "kampeerbed stretcher"en je krijgt heel veel hits.

Een inklapbaar logeerbed lijkt me een goede optie.

Bronnen:
http://www.megax.nl/product_info.php/cPath...

Vroeger hadden wij van die "eiermatrasjes" ik weet niet of ze echt zo heten maar als je hem omdraait lijkt het een eierdoos. Het is van een soort schuim. Wel dun, maar voor een nachtje wel te doen. En makkelijk op te rollen.

Als je googlet op veldbed of stretcher, dan blijken die vroegere logeerbedden zeker nog te bestaan! Een willekeurige eruit gepikt: http://www.de-wit.nl/nl/siesta-stretcher

Een bank die je kan openvouwen tot een bed. Neemt geen plek in. Overdag is het gewoon een bank waar iedereen op kan zitten en 's avonds kan je openvouwen en erop slapen.

Uit eigen ervaring. Ik heb twee gelijke eenpersoonsbedden waarvan de poten ingeklapt kunnen worden en onder de ingeklapte poten zitten wieltjes. Het grote voordeel van deze bedden is dat je ze onder elkaar kunt schuiven en daardoor veel ruimte bespaart.

Een eenpersoons slaapbank misschien? Of een workout matje op de grond en daar een slaapzak op.

Een zgh "slaapelement". Voordeel is dat je dit ook als zitelement kan gebruiken, anders is het makkelijk om onder je bed te schuiven. oa te koop bij Leen Bakker

Ik zou ook gaan voor die opblaasbare matrassen. Dus geen gewoon luchtbed, maar die grotere. Ze zijn op normale bedhoogte en liggen echt erg goed. Ze hebben een stoffen/fluwelen bovenkant. Zelf heb ik spierreuma en mijn man rugklachten. Als wij bij onze vrienden logeren slapen we altijd daar op, en het ligt echt prima. Ook voor langer dan 1 nachtje. En die stretchers met een matrasje erop, vind ik persoonlijk echt helemaal niks. Daar kom ik gebroken m'n bed uit in de ochtend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100