Hoeveel ruimte moet er zijn tussen het voeteneind van het bed en de muur?

Om te zorgen dat iemand (nog net) naar zijn kant van het bed kan lopen.

Liefst een meter natuurlijk maar dat is niet beschikbaar.
Nu denk ik zelf, ik wring me er wel tussendoor maar bij welke breedte gaat het op den duur toch irriteren?

Het gaat om een 2p bed (180 cm) van normale hoogte en zonder opstaande rand aan het voeteneinde

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoeveel ruimte meubels onderling of ten opzichte van de muur moeten hebben, hangt direct af van de hoogte fvan de meubels. Kijk maaar eens naar een mens dat rechtop staat : op heup- of schouderbreedte is dat een hoop meer (soms ene hele hoop meer;-) ) dan op enkelhoogte. Een bed beving zich ongeveer op kniehoogte, en zal dus 30 tot 40 centimeter van een ander meubel moeten staan (tenzij je erg wijdbeens loopt), net als de banken en stoelen van de salontafel af moeten staan. De muur echter komt voorbij de grootste breedte (schouderhoogte), dus reken daarvoor minimaal 10 centimeter extra (40 tot 50 centimeter dus). Is het bed beduidend hoger (tussen knie en heup), dan moet dat al snel 60 centimeter zijn. Bij minder dan 40 gaat het absoluut irriteren, want dan wordt het zijwaarts kruip-door sluip-door. Zeker als je wat breder op de heupen en/of de billen bent. Toegevoegd na 10 minuten: Ik heb geprobeerd het een beetje te tekenen. Zo zie je denk ik duidelijk dat de afstand mede afhangt van welk dele van het lichaam er langs moet kunnen. De muur maakt die groter dan het bed.

Ik denk dat zo'n 40 cm het minimale is. Je moet er ook met je slaapdronken hoofd langs als je snachts een sanitaire handeling moet verrichten.

Als je het niet erg vindt om er zijwaarts langs te schuifelen, is 30 cm. ook nog te doen. Zeker als het voeteneinde niet tot op de grond doorloopt (dus met poten onder het bed), want dan heb je nog wat ruimte om je voeten onder het bed neer te zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100