Hoe kun je een gestuukte(?) muur snel laten drogen?

Staat al minstens een week met raam open + kacheltje en ventilator maar het droogt voor geen meter

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt dan een ontvochtiger neerzetten, dit is een airco zonder afvoer. Het condenswater wordt opgevangen in een bakje die je af en toe leeg moet kiepen.

Als een stuclaag op een muur niet wil drogen is er iets anders mis dan ventilatie. De stuclaag had al in drie dagen droog moeten zijn. Blijkbaar heeft de muur zoveel vocht opgetrokken of trekt ie zoveel vocht op dat het vocht weer door de stuclaag weer naar buiten komt. Dat zal je eerst moeten verhelpen, daarna kan de stuclaag pas drogen.

Het is afhankelijk hoe dik de muur gestukt is maar het kan tot een week duren als het heel dik is, (1 CM) maar ik las dat je een kachel aan heb staan, kijk daar mee uit anders kan het stuc gaan scheuren. een ontvochtiger die je kan huren bij de doehetzelfwinkel werkt perfect, je zal merken dat er langzaam witte vlekken komen op de muur en dan gaat het heel hard en kan het binnen een dag droog zijn. Toegevoegd na 7 minuten: als je een ontvochtiger aan heb staan wel raam dichthouden anders komt er vocht van buiten naar binnen,

Vochtvreter erin, deuren ramen open. Waaier erin!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100