Hoe verf ik een deur?

M`n moeder vroeg het zich af omdat het haar niet lukte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over het algemeen valt het resultaat tegen omdat: 1. te weinig materiaal / verf gebruikt wordt 2. te lang wordt doorgerold, zodat je de verf 'doodrolt' 3. te veel druk op de lakroller wordt uitgeoefend tijdens het afrollen, zodat het vlekkerig / streperig wordt Stap voor stap: a. Behandel de deur goed voor (zie andere antwoorden) b. Verwijder deurkrukken, slotplaten en dergelijke die vlot doorwerken hinderen c. Werk bij voorkeur met terpentineverdunbare verf (vloeit langer door - droogt trager) d. Werk de lakroller rondom goed in de verf op een rooster in een strijkvaatje (zie foto) of uit een verfbakje. Werk de roller in de verf vanaf het rooster / ribbels naar de verf toe en niet andersom. Op deze wijze verdeel je de verf beter rondom de roller e. Zet de verf in eerste instantie op de deur in een soort V uit f. Rol de uitgezette V gelijkmatig door tot een rechthoekig vlak, plusminus 1/6 of 1/8 van het deuroppervlak. Verdeel de verf gelijkmatig; 100% dekking is nog niet belangrijk g. Herhaal dit 6 tot 8 keer totdat de hele deur in de verf staat, waarbij je een eerder opgezet deel steeds iets overlapt h. Doe dit vlot, poets niet teveel, want... i. Uiteindelijk rol je de hele deur door / af, zonder de roller van de deur te halen en zonder de randen en kanten van de deur te raken (deze laten strepen / afdrukken achter in de roller) Hoe rol je deur af: 1. Zet de roller rechts of links boven aan op de deur -plusminus 10 cm. onder de bovenrand- op de deur. 2. Rol luchting naar boven tot aan de rand (niet op de rand) 3. Rol rustig recht naar beneden zonder de rol van de deur te halen 4. Rol luchtig licht diagonaal naar boven, maar blijf uiteindelijk binnen de breedte van de eerste rechte baan (plusminus 10 cm) 5. Rol dan weer van boven recht naar beneden 6. Herhaal dit -zonder de roller van de deur te halen- totdat je de hele deur hebt afgerold. Laat de roller luchtig over het oppervlak rollen. Neem bij voorkeur een roller met één ronde kant, aan de andere zijde dan de ingang van de beugel. Leg de druk bij het afrollen licht op de ronde kant, dan voorkom je banen. Verdun de verf -in de hoeveelheid die je per keer nodig denkt te hebben- eventueel met 10% terpentine. Probeer niet in één keer dekkend te werken, maar schilder twee of drie keer (afhankelijk van kleur en ondergrond). Laat de deur hangen, dan heb je minder last van opvallend stof en loop je niet het risico de deur bij terug plaatsen te beschadigen. Misschien heb je aan gelinkte site nog wat?

Bronnen:
http://www.behangen-schilderen.nl/

Het gemakkelijkst met een rolletje

Je doet de verf in een bakje, rollertje erin rollen, eerst op een klein oppervlak paar schuine halen en dan netjes uitrollen. Rondom deurknoppen e.d. even met een klein kwastje en met het rollertje voorzichtig narollen. Geen strepen, geen druipers en niet eindeloos heen en weer gaan. Mocht de deur een tweede laag nodig hebben, is het een idee om de eerste laag horizontaal te doen en de tweede verticaal. Succes.

eerst de deur schuren dan in de grondverf zetten dan lakken met een roller en kranten eronder ivm lekken. Toegevoegd na 1 minuut: hier een site erover: Stappenplan voor het verven van een deur Stap 1: Schoonmaken van de deur Stap 2: Schuren van de deur. Stap 3: Aanbrengen van een dunne laag grondverf. Stap 4: Plamuren van de beschadigingen in de deur. Stap 5: Opschuren van de deur met fijn schuurpapier. Stap 6: Aflakken van de deur in meerdere lagen Tips bij het verven van deuren Verf hang- en sluitwerk van deuren niet mee. Het verven van scharnieren en sloten zorgt er namelijk voor dat de slot niet meer soepel zal lopen. Schuur een deur niet te veel, je kunt de deur onherstelbaar hiermee beschadigen. Geef ook de bovenkant van een houten binnendeur een likje verf. Op die manier kun je gemakkelijk een nat doekje of een stofdoek over de deur halen bij het schoonmaken. Lak een deur altijd staande af. Hiermee voorkom je een bobbelige deur door het stof.

Bronnen:
http://www.bodebouwer.nl/advies/verven-van...

Wat ik nog mis en wat misschien toch wel handig is; de deur los halen en deze neerleggen (bijvoorbeeld op de eettafel, maar wij gebruikten altijd de poten/schagen van de behangtafel). Dan gaat de verf niet druipen!

De deur ontdoen van klinken, schilden of sleutelplaatjes. Ontvetten met water en ammoniak. Gaten dichten en licht schuren. Kies bij voorkeur een verf die in een keer dekt. Kunt u niet tegen de verflucht, neem dan een verf op waterbasis. Kunt u de deur uit de scharnieren halen, dan kunt u hem op 2 schragen of stoelen leggen. Plak evt ruitjes af met schilderstape. Gebruik een laksetje. (bakje, rooster, verfroller) Resultaat is verbluffend, en u zult daarna enthousiast zijn en roepen ,,waar is de volgende deur?)

ik zou het met een rollertje doen.en dan met een klein kwastje langs de deurkruk

Een vlakke deur? Ik zag op de tv een Waal Paint Tool. Ongelofelijke demonstratie. Zelfs je moeder kan hier mee overweg. Voor mij is dit het beste advies voor jou (en je moeder). Succes! Toegevoegd na 59 seconden: Wall Paint Tool Toegevoegd na 40 minuten: Ik heb geen ervaring met Tell Sell rommel zoals je dat zo mooi formuleert. Maar om alle spullen die niet in de winkel liggen als rommel en "het is niets" te bestempelen is zeer vooringenomen, dom en dus grote onzin. Tupperware is daar een typisch voorbeeld van en is een wereldsucces en ik weet er nog wel een paar. Dat is gewoon een manier van marketing, maar dat woord ken je waarschijnlijk niet. Met andere pads heb ik wel ervaring, zowel op ribbelig behang als wel voor een vlakke deur. Ideaal. En die liggen wel in de bouwmarkt. Ik moet dus vast stellen dat je maar wat kletst en dus wil ik mijn onterecht gegeven min terug.

Let er op dat je de juiste verf gebruikt, anders hecht het niet goed en kun je over een tijdje alles weer opnieuw doen. Verf op waterbasis hecht niet op oude verflagen die nog op terpentinebasis zijn. Zulke lagen zul je helemaal moeten verwijderen met een verfbrander of met afbijtmiddel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100