Houdt lamellen (kunststof) de koude buiten in de winter en de warmte buiten in de zomer?

Zijn deze verduisterend als deze helemaal dicht zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de zomer houden zeker de warmte buiten. Dit omdat er geen directe zonlicht je huis schijnt. Ook ontstaat er een luchtkussen tussen je raam en je lamellen. In de warmte zal het de kou buiten houden omdat er weer een extra luchtkussen aanwezig is. Ook zul je minder warmte verlies naar buiten toe hebben.

Ik denk wel dat het een klein beetje isoleert maar niet egt veel verder denk ik wel dat als je ze zomers goed dicht doet zodat de zon niet naar binnen schijnen kan het wel een stuk schild en een stuk minder warm zal zijn in huis.

Er bestaan metaal/aluminium opgedampte lamellen die de warmte/koude weerkaatsten. Dat scheelt behoorlijk. Als ze helemaal dicht zijn, zijn ze ook best donker.

Nee, er komt altijd een beetje licht doorheen. Verduisterende gordijnstof is de beste oplossing, voor niet teveel geld. Je hebt de types van microvezel, een gekleurde stof met daartussen een fijne zwarte stof geweven, en je hebt een soort katoen met daartegenaan een zonwerende kunststof laag. De laatste hangt niet zo mooi soepel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100