Welke plant is geschikt voor een studentenkamer?

Ik heb een kleine erg warme studenten kamer en vind het wel leuk omdat iets vrolijker te maken met wat kleine plantjes. Het moet dus een plant die goed voor binnen is en cruciaal is dat je er weinig omkijken naar hebt.

ARG het is natuurlijk studentenkamer....

Eddijst heeft mij terecht er op gewezen dat ik niets over het licht heb verteld. Daarom bij deze: Mijn kamer zit aan de zon zijde en heeft twee enorme ramen die veel licht doorlaten (vandaar dat het ook zo warm is). Dus ik heb veel licht.(voor in huis)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vertelt niets over licht. Wil je zo maar een leuk plantje dan is Calanchoe je allerbeste koop. Kan wel een maand of meer zonder water, kosten niet veel en zijn er in verschillende kleuren. Er zijn hele kleine plantjes en ook grotere in de handel. Ze kunnen soms wel maanden bloeien. En de echte studentenkamerplanten zijn de neppers. Planten van kunststof in allerlei kleuren en maten , de duurdere bijna niet van echt te onderscheiden. Geen water nodig, geen mest en geen licht, alleen soms een beetje stoffig. Beter nepplanten dan bijna dode planten.

Cactusjes?

Kunstplanten? Zijn best mooi tegenwoordig.

Bonsai boompjes misschien? www.bonsaiwereld.nl

Vetplanten, bijvoorbeeld de Sedum burrito. Ideaal wanneer je weinig tijd of zin hebt in verzorging. Het is een leuk, klein plantje met grappige, hangende stengels en mag niet veel water hebben. Toegevoegd op 19-06-2009 18:56:01 Oh, en ze kunnen ook heel goed tegen felle zon en warmte.

Op mijn superkleine studentenkamer had ik 2 planten, die zelfs na 5 jaar nog meeverhuisd zijn naar wat groters.. De papyrus stond in een accubak met z'n voeten in het water, dus die kreeg bij lage waterstand - lange stelen met bovenaan wijduitwaaierende parapluutjes. M'n andere plant was een hertshoorn - maak alleen niet de fout hem te willen afstoffen, want hij hoort zo. Vindt droge lucht prima (juist door die beharing) Anders gewoon eens een tuincentrum inwandelen en je laten voorlichten - er zijn zó veel leuke planten !

Vetplanten kunnen veel hebben. En nepplanten zijn natuurlijk helemaal handig!

Sanseveria (Vrouwentongen). Doen het overal en hebben maar heel weinig water nodig. Bovendien zuiveren ze de lucht van sigarettenrook (voor het geval jij of een bezoek(st)er rookt.

Een bananenboompje! Kan werkelijk overal tegen, te weinig water, te veel water, droogte vocht, warmte veel licht of weinig licht: het maakt 'm allemaal niks uit. Bovendien is het een mooie plant: Een leuk tropisch boompje. Leuk hoor, op een studentenkamer!

De wietplant! Daar kun je nog een beetje mee bijverdienen ook!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100